Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Három újonc Capello magyarok elleni keretében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fabio Capello három újoncot is meghívott a magyarok elleni válogatott keretébe. A szerdai, londoni találkozón először játszhat az angol A válogatottban Kieran Gibbs, Jack Wilshere és Gera Zoltán klubtársa, Bobby Zamora.

A keretben helyet kaptak kulcsemberek (John Terry, Frank Lampard, Ashley Cole, Wayne Rooney, Steven Gerrard, Gareth Barry), ugyanakkor több, a világbajnokságon is járt játékos hiányzik. A Dél-Afrikában járt 23 játékos közül csak tízen kaptak újra meghívót.

Bekerült ellenben a keretbe a 18 éves Jack Wilshere, aki, ha játszik a magyarok ellen, az angol válogatott közel másfél évszázados történetének tizedik legfiatalabb újonca lesz majd.

Huszonkilenc évesen lett újonc a tavasszal a Fulhamben pazar formában szerepelt Bobby Zamora. Gera Zoltán klubtársának már a vb-szereplésre is volt esélye, de akkor sérülése miatt nem volt hadrafogható.

Az olasz szövetségi kapitány teljesen lecserélte a kapusait, a dél-afrikai tornán pályára lépett David James és Robert Green is kimaradt. Joe Hart lehet az első számú hálóőr, mellette pedig Ben Foster kapott meghívást. Capello meghívta volt a kétezres évek elejének első számú angol kapusát, Paul Robinsont is a keretébe, de a Blackburn játékosa bejelentette, hogy a jövőben nem kíván a válogatottban szerepelni.

A magyarok elleni angol keret

Kapus: Ben Foster (Birmingham), Joe Hart (Manchester City)
Védők: Wes Brown (Manchester United), Gary Cahill (Bolton), Ashley Cole (Chelsea), Michael Dawson (Tottenham Hotspur), Kieran Gibbs (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), John Terry (Chelsea)
Középpályások: Gareth Barry (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Aston Villa), Ashley Young (Aston Villa), Theo Walcott (Arsenal), Jack Wilshere (Arsenal)
Csatárok: Darren Bent (Sunderland), Carlton Cole (West Ham United), Wayne Rooney (Manchester United), Bobby Zamora (Fulham)