eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma

Nehéz helyzetben a Loki, de nem adja fel

Meglehetősen nehéz feladat előtt áll a Debrecen labdarúgó-csapata, amely vendégként 2-0-s hátrányból vág neki szerdán a Basel elleni visszavágónak a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében.

A magyar bajnok kedden délelőtt indult el Svájcba, és a 19 főt számláló keretben ezúttal helyet kapott az első összecsapást betegség és sérülés miatt kihagyó Kabát Péter és Laczkó Zsolt is. A csapat először kedden este edz a találkozó helyszínén, a St. Jakob Parkban.

A múlt szerdai, budapesti mérkőzésen a DVSC jól kezdett, azonban a kialakított helyzetekből egyszer sem sikerült gólt szerezni, s ez megbosszulta magát, a 34. percben ugyanis Stocker távoli lövése megpattant a védőkön, s Verpecz kapujában kötött ki. A második játékrészben végig támadott a Debrecen, s ígéretes lehetőségeket alakított ki, gólt azonban a lefújásig nem sikerült szereznie, a Basel viszont a 92. percben egy átlövésből megduplázta előnyét.

"Biztosan szoros mérkőzés lesz, remélhetőleg Bázelben is lesznek lehetőségeink, amelyeket ezúttal ki kell használnunk - nyilatkozta a Hajdú-Bihari Naplónak Fodor Marcell, a DVSC védője. - A kétgólos hátrány miatt nem mi vagyunk az esélyesek, de igyekszünk felborítani a papírformát. Ehhez arra van szükség, hogy az összecsapás elején betaláljunk."

Ha Herczeg András együttese továbbjut a Basel elleni párharcból, akkor még egy selejtezőkört kell sikerrel megvívnia ahhoz, hogy megismételje tavalyi teljesítményét és a BL csoportkörében szerepeljen. Kiesés esetén a Debrecen az Európa Liga-selejtező 4. fordulójában folytatja, ahol a tét a második számú kupasorozat csoportkörébe kerülés lesz.

A szerdán 19:45 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője az orosz Vlagyiszlav Bezborodov lesz.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×