eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Lehet, hogy a svédek bevezetik a videóbírót!

Azt javasolta a svéd labdarúgó szövetség elnöke, hogy az élvonalbeli klubok élő tv-adással segítsék a játékvezetők munkáját. Lars-Ake Lagrell szerint egy negyedik hivatalos személy kellene alkalmazni, aki a közvetítést nyomon követné, akár otthonából is, és segítene abban, hogy minél kevesebb hiba forduljon elő.

Amennyiben ötletét elfogadják, akkor a szabály helyi alkalmazására a nemzetközi szövetségtől (FIFA) is engedélyt kell kérni.

Lagrell kitért rá, azt nem tervezik, hogy külön gólbírót vagy videóbírót alkalmazzanak.

A nyári, dél-afrikai világbajnokságon több esetben is segíthettek volna a visszajátszások a játékvezetőknek. Például az angol Frank Lampard a németek kapujába talált be, a felső lécről a labda a gólvonal mögé pattant, ám a bíró továbbot intett.

Megoldás lehetne a videó- vagy gólbíró alkalmazása, esetleg a labdába szerelt elektronikus chip is, amely jelezne, ha a játékszer teljes terjedelmével áthalad a gólvonalon.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×