Ki a Magyar Nagydíj esélyese?

Infostart
2010. július 30. 10:40
A Ferrari, a Red Bull és a McLaren küzdelmét várják a szakértők a Formula-1-es Magyar Nagydíjra. A hungaroringi esélyekről az InfoRádiónak az A5.hu autós portál rovatvezetője, Farkas Péter beszélt.

A Ferrari átmentheti remek formáját az elmúlt hétvégi Német Nagydíjról a Hungaroringre is - vélekedett Farkas Péter szakíró. Az A5.hu autós portál rovatvezetője elmondta, a maranellói istálló vezető versenymérnöke is úgy gondolja, hogy a magyar pálya Hochenheimhez hasonlít a Ferrari számára, ott pedig kettős győzelmet aratott a csapat egy héttel ezelőtt.

A Red Bull két versenyzője számít az időmérő edzés esélyesének a Hungaroringen is - emelte ki a szakértő, bár hozzátette, tavaly sem tudta megszokott formáját hozni a csapat, Mark Webber a harmadik helyen végzett egy éve.

A McLaren lépéshátrányban van a Ferrarihoz képest, ugyanis két futammal később kezdte használni az év leglátványosabb találmányának számító diffúzorba vezetett kipufogót - mondta Farkas Péter. A szakértő hangsúlyozta: a wokingi csapat megszokottan gyors a Magyar Nagydíjon, ám ha a Red Bull és Fernando Alonso közelebb kerül hozzájuk a pontversenyben, a McLarennél is nagyobb lesz a feszültség.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást