Mikóczy: Overdose legnagyobb ellenfele saját maga volt

Infostart
2010. július 20. 11:00
A taktika része volt, hogy Overdose csak egy fél hosszal vezetett a célba érés előtt, miközben korábban több testhosszal nyerte versenyeit - mondta az InfoRádiónak az ló tulajdonosa. Overdose 15 hónap kihagyás után győzelemmel tért vissza sérüléséből. Mikóczy Zoltán közölte azt is, legközelebb augusztus végén versenyezhet a ló.

Overdose-t nem viselte meg annyira a vasárnapi, pozsonyi verseny, ahogy a korábbiak, ez mutatja, hogy a ló egészséges - mondta Mikóczy Zoltán.

A tulajdonos elismerte, hogy a veretlen ló izgatott volt a viadal előtt, ekkor ébredt rá arra, hogy versenyt fog futni, de korábban még idegesebben viselkedett a futások előtt. Overdose számára a legnagyobb ellenfél saját maga volt, nagy feladatot jelentett 15 hónap után újra versenyezni - tette hozzá.

Mikóczy Zoltán szerint a taktika része volt, hogy a végén kiengedett Overdose, mivel a zsoké úgy ítélte meg, ennyi elég lesz a biztonságos győzelemhez. A ló egy fél hosszal nyert, míg korábban nagyobb volt az előnye.

Overdose legközelebb augusztus végén Baden Badenben fog versenyezni, ahol 2008-ban futamot nyert - közölte a tulajdonos, aki szerint a ló idén és jövőre lehet a csúcson.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást