Spanyol fölény a világbajnokság álomcsapatában

Infostart
2010. július 15. 10:00
A világbajnok spanyol labdarúgó-válogatottból öt játékos is bekerült abba az álomcsapatba, amelyet az InfoRádió állított össze a dél-afrikai torna 64 mérkőzése alapján.

Az álomcsapat kapujában Iker Casillas helye megkérdőjelezhetetlen. A spanyol játékos 433 percen keresztül nem kapott gólt, tizenegyest védett a negyeddöntőben, a fináléban pedig Robben két ziccerénél bravúrt mutatott be.

A védelem jobb oldalára Sergio Ramos került, aki a FIFA játékosrangsorának, a Castrol Indexnek is az élén végzett.Védőmunkája végig kifogástalan volt, és a támadásokat is nagyban tudta segíteni. Teljesítményét látva vélhetően José Mourinho is letett róla, hogy a Real Madrid leigazolja Maicont.

A hátvédsor közepén Carles Puyol szerepel, akinek nagy érdemei vannak abban, hogy a spanyol együttes mindössze két gólt kapott a tornán. Az elődöntőben győztes gólt fejelt a németek ellen. Bekerült az álomcsapatba az uruguayi Diego Lugano is, aki ellentmondást nem tűrő játékkal, magabiztos védekezéssel segítette a negyedik helyezett csapatot.

A balhátvéd a holland Giovanni van Bronckhorst lett. A csapatkapitány teljesítményén nem látszott, hogy már 35 éves, remekül játszott, és a torna egyik legnagyobb gólját szerezte.

Védekező középpályásként az uruguayi Diego Pérez került be az álomcsapatba, kiszorítva Bastian

Schweinsteigert és Xabi Alosnót. Játékával stabilitást adott a dél-amerikai együttesnek, kiválóan szűrte meg a támadásokat és jó labdákkal szolgálta ki a csatárokat.

Thomas Müller, a vb felfedezettje is bekerült a tizenegybe. A német labdarúgó öt góllal és három gólpasszal a torna aranycipőse lett, valamint a legjobb fiatal játékos díját is megkapta. A gyors és gólerős támadó egy meccsről hiányzott, az elődöntőt eltiltás miatt hagyta ki, és hiánya érzékenyen érintette a Nationalelfet. Egy éve még kevesen ismerték a nevét, a vb alatt azonban mindenki biztosan megtanulta

Szintén öt gólt szerzett a tornán Wesley Sneijder, az ezüstérmes holland csapat legjobbja. Az irányító kiváló labdákkal szolgálta ki társait, sokat dolgozott és a kapu előtt is hatékony volt.

A világbajnoki finálét eldöntő gól szerzőjét, Andrés Iniestát sem lehet kihagyni az álomcsapatból. A spanyol középpályás kiválóan cselezett, pontosan passzolt és sok szabadrúgást harcolt ki az egész torna alatt. A döntőben 90 percen át nem csillogott, de utána hőssé lett: róla állította ki Howard Webb Johnny Heitingát, majd ő szerezte az egyetlen gólt.

A csatársorban Diego Forlán helye vitathatatlan. Az uruguayi csatár a hátán vitte a Célestét, rajta múlott legkevésbé, hogy az együttes érem nélkül tért haza. Öt gólt szerzett, amelyek többsége látványos, távoli találat volt. Megkapta a vb legjobbjának járó díjat is.

A másik támadó az álomcsapat csatársorában David Villa. A spanyol támadó öt gólt lőtt, egyet pedig előkészített a világbajnok spanyol csapat menetelése során. Fernando Torres gyengébb formája miatt dupla teher szakadt rá, de megfelelt az elvárásoknak. Megválasztották a torna harmadik legjobb játékosának. A spanyol vb-történelem legeredményesebb csatára a világbajnokságokon, sorozatban a negyedik nagy tornáján ért el legalább három gólt.

Nem fért be az álomcsapatba, de előkelő helyen végzett az olvasóink osztályzatai alapján felállított rangsorban a chilei Alexis Sánchez, a német Bastian Schweinsteiger és Mesut Özil, a spanyol Xavi Hernandez, a holland Arjen Robben és az uruguayi Luis Suarez.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást