Idegenben győzött a Győr Európa Liga-selejtezőn

InfoRádió / MTI
2010. július 15. 18:15
A Győri ETO FC 2-0-ra győzött a kazah Atyrau otthonában a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Győrben, ám az, hogy továbbjutása esetén melyik csapattal találkozik Pintér Attila együttese, már pénteken kiderül, ugyanis ekkor sorsolnak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Atyrau (kazah)-Győri ETO FC 0-2 (0-1)

Munajsi Stadion, 8000 néző, v.: Verbist (belga)
gólszerzők: Pilibaitis (26.), Bugerra (88.)
sárga lap: Sakin (20.), Frunza (44.), Zsumabajev (86.), illetve Babic (17.), Fehér Z. (77.), Bugerra (79.)

Atyrau:
Sabanov - Zsumabajev, Vorotnyikov, Alijev, Crnogorac - Szahalbajev (Larin, 76.), Sakin, Pejkrisvili (Csurejev, 84.), Kosztrub - Mamonov, Frunza (Hizsnyicsenko, 61.)

Győr:
Stevanovic - Babic, Djordjevic, Stanisic, Szabó O. - Koltai (Ceolin, a szünetben), Fehér Z., Pilibaitis, Copa - Kink (Bugerra, 65.), Alekszidze (Trajkovic, a szünetben)

Az első félidőben rendkívül magabiztosan futballozott a magyar bronzérmes, több lehetőséget is kidolgozott, ezek közül egyet Pilibaitis révén értékesített is.

A folytatásban már több helyzete volt a kazah együttesnek, ám Pintér Attila tanítványai szervezetten védekeztek, ráadásul két perccel a vége előtt megduplázták előnyüket, így jó eséllyel várják a jövő heti visszavágót.