Csányi új és egységesebb rendben képzeli el a magyar foci irányítását

Infostart
2010. június 9. 11:17
Csányi Sándor egységesebb működési és vezetési rendben képzeli el a magyar labdarúgás irányítását. Az MLSZ elnökének felkért üzletember azt mondta, akkor sem sértődik meg, ha az amatőr szövetségek képviselői nem fogadják el az alapszabálymódosító-tervezetét.

A Nemzeti Sport információi szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség június 14-i közgyűlése előtt az amatőr szövetségek képviselői még egyszer egyeztetnek arról, hogyan viszonyuljanak a sorsukat alapvetően befolyásoló azon alapszabály-módosító javaslatokhoz, amelyek elfogadásához köti kandidálását az MLSZ elnökének felkért Csányi Sándor.

Az OTP elnök-vezérigazgatója a sportlapnak azt mondta, tud az egyeztetésről, és természetesnek tartja, hogy azok a szervezetek, amelyek összességében a legtöbb szavazattal rendelkeznek a közgyűlésen, próbálnak közös nevezőre jutni. Csányi Sándor az elmúlt hetekben kétszer is találkozott a megyei elnökökkel és küldöttekkel, megismerték egymást és egymás elképzeléseit. Ismerik a céljaimat, és az MLSZ jövő heti közgyűlése elé terjesztendő alapszabály-tervezet az alapot szolgáltatja ahhoz, hogy elnökként ezeket elérhessem - fejtette ki.

Csányi Sándor kiemelte, ragaszkodik ahhoz az alapszabály-tervezethez, amelyet a küldöttek javaslatként kézhez kaptak, és csak ennek megfelelően tudja elképzelni a magyar labdarúgás hatékony működését, így látja biztosítottnak a kilábalást.

"Új, egyszerűbb és egységesebb működési és vezetési rendben képzelem el a hazai labdarúgás irányítását. Szerintem ez az érdeke minden egyesületnek, sportvezetőnek és játékosnak, ráadásul meggyőződésem, hogy így lesz vonzóbb a futball a befektetők és a támogatók számára is" - nyilatkozta.

Az MLSZ-elnöknek felkért üzletember megérti és elfogadja azt is, ha a csütörtöki egyeztetésen a résztvevők más utat választanak. Ez esetben nem lesz sértődött, magánemberként támogatja a magyar focit, amelynek örök szurkolója marad - tette hozzá Csányi Sándor.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szépvölgyi István összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást