Kemény Dénes: Éveket késtek Vargáék a külföldre igazolással

Infostart
2010. június 8. 18:00
A Varga fivérek éveket késtek a külföldre igazolással - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány az InfoRádiónak azután, hogy a magyar vízilabda-válogatott két alapembere, Varga Dániel és Dénes a Vasastól a horvát Rijekához szerződött.

Hétfőn érkezett a hír, hogy a 2008-as pekingi aranyérmes Varga fivérek, Dániel és Dénes a horvát Primorje Rijeka csapatához igazoltak.

A Varga testvérek már többször is közel álltak ahhoz, hogy csábító külföldi ajánlatokat fogadjanak el, de valamilyen oknál fogva mindig úgy döntöttek, hogy itthon maradnak - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes, aki meglepődött, hogy most hirtelen a két játékos eligazol külföldre.

A férfi vízilabda-válogatott szakvezetője úgy látja, jó néhány évet késtek Vargáék a lépéssel. Kicsit kényelmeskedő döntésnek lehet nevezni az elmúlt lehetőségek visszautasítását - fogalmazott.

Ha egy játékos külföldre szerződik, sokkal nagyobb elvárás és felelősség mentén kell játszania - hangsúlyozta a tréner, aki szerint Rijekában csak azt fogják nézni a két olimpiai bajnok játékosnál, hogy edzésről edzésre, meccsről meccsre mit fognak nyújtani.

Kemény Dénes reméli, hogy Vargáék döntésének legnagyobb haszonélvezője a válogatott lesz. Mint mondta, neki az a fontos, hogy olyan szezonból érkezzenek a válogatottba a játékosok, ahol nagy felelősségben, meghatározó szerepkörben újra meg újra megmérettettek, így hozzászoktak a világversenyekre jellemző stresszhez.

A válogatott eredményessége szempontjából azonban nem sokat számít, hogy mennyien érkeznek külföldi csapatból: Sydney előtt 9-en játszottak külföldön a válogatott 13 játékosa közül, az athéni olimpia előtt pedig egy ilyen vízilabdázó volt - tette hozzá az edző.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást