Prukner László a Ferencváros új vezetőedzője

Infostart
2010. június 2. 14:37
Prukner László lett a Ferencváros labdarúgó-csapatának vezetőedzője. A Kaposvártól érkező tréner hároméves szerződést ír alá a zöld-fehér klubbal.

"Sikeresen egyeztettünk Prukner Lászlóval, szóban megállapodtunk egymással, pénteken be is mutatjuk őt hivatalosan" - mondta az FTC zRt. vezérigazgatója, Berki Krisztián a klub hivatalos honlapjának.

"Érzelmi alapon kellett meghoznom a döntést, ugyanis huszonhét éve vagyok Kaposváron, itt futballoztam, itt edzősödtem - nyilatkozta Prukner. - Remélem, meg tudok felelni az elvárásoknak, ha ez így lesz, akkor az Kaposvár dicsőségére is válik. Ami lettem, és aki lettem, azt a Rákóczinak köszönhetem. Úgy gondolom, most jött el az idő, hogy váltsak. Ugyanakkor remélem, egyszer még fogok Kaposváron dolgozni" - tette hozzá a szakember, aki az NB I-es edzők közül a legrégebben dolgozott ugyanannál a csapatnál.

Prukner László 2003 óta dolgozott a Kaposvár edzőjeként, és eddig 179 NB I-es meccsen ült a kispadon.

A Ferencvárosnak azért kell új trénert kinevezni, mert Craig Short nem rendelkezik a megfelelő képesítéssel, így nem dolgozhat az élvonalban.

A zöld-fehérek szerdán jelentették be azt is, hogy 3 éves szerződést kötöttek Rodenbücher Istvánnal, az MTK válogatott védőjével.

A kaposvári klub honlapjának beszámolója szerint Horváth Miklóst, a Kaposvár elnökét váratlanul érte a hír, és úgy véli, nagyon nehéz lesz pótolni a távozó szakembert. Illés János ügyvezető elnököt szintén meglepte Prukner távozása, és a korábban felröppent hírek ellenére eddig nem kezdett új edzőt keresni.

Zahorecz Krisztián csapatkapitány elmondta: meghatározó volt számára az a hat év, amit együtt töltöttek Prukner Lászlóval. Döntésével egyetért, szerinte ilyen ajánlatot nem lehetett kihagyni, és sok sikert kívánt volt mesterének a Fradiban is.