Az Arsenal nem engedi el Fabregast

InfoRádió / MTI
2010. június 2. 16:49
Az Arsenal visszautasította a Barcelona labdarúgó-csapatának Francesc Fabregasért tett ajánlatát.

A Barcelona kedden hivatalos, írásos ajánlatot tett az Arsenalnak Francesc Fabregas megvételére.

"Mindenki tudja, hogy Cesc a Barcelonához akar igazolni, és mi is szeretnénk őt megszerezni, de természetesen harmadik szereplőként ott van az Arsenal is" - közölte Joan Oliver, a katalán klub általános igazgatója.

Az ajánlat részleteit nem hozták nyilvánosságra, de spanyol lapok szerint 35 millió eurót kínált a katalán egyesület a középpályásért.

Nem sokkal a hír megjelenését követően az Arsenal hivatalos honlapján egy közleményben jelezte, hogy a játékos nem eladó: "Cesc Fabregas rendkívül fontos tagja a csapatunknak, komoly szerepet szánunk neki a jövőben is. Szerződése 2015-ig szól, nem fogunk tárgyalni az ügyről, és reméljük, ezt a Barcelona vezetői, ahogyan azt korábban ígérték, tiszteletben fogják tartani."

A 23 éves Fabregas a Barcelonában nevelkedett, majd 16 éves korában igazolt a szigetországba, ahol azóta a gárda alapemberévé, később csapatkapitányává vált. A fiatal játékos, aki tagja a jövő pénteken kezdődő dél-afrikai világbajnokságra készülő spanyol keretnek, korábban jelezte, hogy lehetőleg a torna kezdete előtt szeretné tisztázni, hol is folytatja pályafutását.