Mourinho: Nem ismerek félelmet

Infostart
2010. május 31. 15:34
Bemutatták Madridban a Real labdarúgó-csapatának új vezetőedzőjét, José Mourinhót. A portugál edző székfoglalójában kiemelte: nem fél a Barcelonától, és a BL-győzelmet célozza meg.

Hatalmas érdeklődés kísérte hétfő kora délután José Mourinho bemutatását a Real Madridnál. Az Intertől érkezett portugál szakember székfoglalóját azzal indította, hogy nem érez magán nyomást, amiért a világ egyik legpatinásabb labdarúgóklubjánál dolgozhat.

"Nem tudom, arra születettem-e, hogy a Real Madrid edzője legyek, de az biztos, hogy erre a pályára születtem. Szeretem a kihívásokat, és ez a feladat kihívás a számomra. Vonzott a klub nagyszerű történelme és tradíciója, és az is, hogy az elmúlt években elmaradt a sikerek. A Real egy egyedülálló klub, és üres lenne a karrierem, ha nem lehetnék a madridiak edzője. Győztes mentalitással rendelkezem, és ezt várom el a futballistáktól is" - hangzottak a portugál mester első szavai Real-edzőként. A kétszeres BL-győztes tréner egyébként a királyi klub tizenegyedik edzője az elmúlt hét év során.


"Név szerint nem akarok játékosokról beszélni, mert ha én a Real edzőjeként bárkit is megnevezek, annak a futballistának az ára azonnal feljebb szökik 10 millióval" - mondta a lehetséges érkezőket firtató kérdésre. Hozzátette: alapvetően elégedett az elmúlt idényben szerepelt kerettel, nincs szükség drámai változtatásokra, csak három vagy négy labdarúgó kell a csapatjáték ideálissá tételéhez.

"Tisztelem az elődöm, Pellegrini által itt elvégzett munkát, remélem, jó csapatot talál magának, de nem akarok a múltról beszélni. Sok illúzióval, bizakodva és büszkén érkeztem ide, a célom, hogy egy nagy Realt hozzak létre. Hiszem, hogy a szerződésem szerinti négy év elegendő a sikerekre. Cristiano Ronaldo nagyon fontos játékos, de ő is része a nagy egésznek, mert nem az egyének, hanem a csapat egésze a fontos. Ezzel együtt Cristiano Ronaldo győztes típus, és én szeretem a győzteseket" - jelentette ki Mourinho, aki a kérdésekre négy nyelven, spanyolul, olaszul, portugálul és angolul válaszolt.

"Azt nem ígérhetem meg, hogy azonnal megnyerjük a Bajnokok Ligáját, a futball az futball, de azt leszögezhetem, hogy a legfontosabb számunkra a BL, amelyben az utóbbi éveket tekintve hihetetlenül negatív a Real történelme" - hangsúlyozta a Real Madrid új vezetőedzője.

A nagy rivális Barcelonára vonatkozó kérdésre Mourinho azt mondta: nem fél a legutóbbi két bajnokságot megnyert katalán együttestől, ez a kifejezés nem is létezik a szótárában. "Nem vagyok Barcelona-ellenes, nagy ellenfelünkről van szó, de nem akarok rájuk gondolni. Ha engem utálnak Barcelonában, az az ő gondjuk, nem az enyém."