Brazil vb-keret: Dunga kihagyta Ronaldinhót és Adrianót

Infostart
2010. május 11. 19:01
Dunga, a brazilok kapitánya tartotta magát eredeti "ígéretéhez": nincs meglepetés a brazil keretben. Az eredményeire okkal büszke, de talán túl makacs kapitány kihagyta a 23-as keretből Ronaldinhót, Patót és Adrianót is.

Nincs a keretben a brazil bajnokság legtehetségesebbnek tartott két fiatal játékosa, Neymar és Paulo Henrique Ganso sem, pedig a Santos tinédzsereit még a kerethirdetés előtti napon is egy szakértőkből álló húszfős "zsűri" döntő többséggel javasolta beválogatásra a kapitánynak.

Érdekes, hogy 2002 világbajnokai közül már csak Lúcio, Gilberto Silva, Kléberson és Kaká kerettag.

A brazil gyorselemzők közül többen is attól tartanak, hogy a mostani mellőzés Ronaldinho a legszűkebb elitben töltött pályafutásának a végét jelentheti.

A keret
Júlio César (Inter), Gomes (Tottenham), Doni (Roma) kapusok

Maicon (Inter), Daniel Alves (Barcelona), Gilberto (Cruzeiro), Michel Bastos (Lyon), Juan (Roma), Lúcio (Inter), Luisão (Benfica), Thiago Silva (Milan) védők

Gilberto Silva (Panathinaikosz), Felipe Melo (Juventus), Josué (Wolfsburg), Kleberson (Flamengo), Elano (Galatasaray), Ramires (Benfica), Kaká (Real Madrid), Júlio Baptista (Roma) középpályások

Luís Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Robinho (Santos), Grafite (Wolfsburg) csatárok


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dénes Tamás szakíró
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást