Titkos teszteléssel gyanúsították meg Michael Schumachert

InfoRádió / MTI
2010. május 5. 15:51
Zárt kapuk mögött próbálta ki új autóját egy angliai pályán Michael Schumacher, a Forma-1-es Mercedes GP hétszeres világbajnok pilótája. Ezt többen tesztelésnek minősítették, a német szóvivője viszont azt mondta: csupán filmeztek.

Teszteléssel gyanúsították meg az idén három év kihagyás után visszatért Michael Schumachert, aki Rockinghamben száz kilométert tett meg újjáépített autójával.

Szóvivője szerint viszont csupán egy filmfelvétel kedvéért körözött a hétszeres világbajnok német pilóta az angliai pályán. Ez pedig nem ütközik az F1 szabályzatával, amely tiltja a tesztelést idény közben - szögezte le a szóvivő.

Tény, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíjra készülő, 41 éves versenyző egy alaposan átalakított autóval száguldozott, amelynek egyebek mellett a mérnökök a vezetőfülkéjén, a keréktávján, illetve az alvázán is változtattak.

Korábban már híresztelték, hogy Schumacher járműve teljesen új alvázat kap, de ezt a Mercedes GP csapatfőnöke cáfolta.

"Amit Barcelonára beépítünk az egyik versenyen megsérült alváz helyett, az egy korábban már tesztelt változat" - nyilatkozta a múlt héten Ross Brawn.

Michael Schumacher négy futam után tíz pontjával az egyéni pontverseny tízedik helyén áll, míg csapattársa, a szintén német Nico Rosberg 50 ponttal a második.