Az Inter sorsa a saját kezében van

Infostart
2010. május 1. 11:02
A Bajnokok Ligája döntőjébe jutott Inter Rómában a Lazio vendége lesz az olasz labdarúgó bajnokság 36. fordulójában, a két ponttal lemaradó Róma a Parma otthonában szerepel majd. A Premier League-ben a listavezető Chelsea a Liverpool otthonában lép pályára, és egy győzelemmel nagy lépést tehet a bajnoki cím megszerzéséért.

Lelkileg segítheti az Inter-játékosokat, hogy a Barcelona keddi legyőzésével bejutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe - bár, ha egy csapatnak José Mourinho az edzője, nagyon sok lelki pluszt nem kell, hogy kapjanak más forrásból. Azt persze nem lehet tudni, hogy a spanyolországi kiruccanás mennyire viselte meg a futballistákat - mondta az InfoRádió labdarúgó-szakújságírója.

Dénes Tamás szerint a barcelonai csata megviselte a csapatot, és bár a világklasszisok bizonyosan képesek lennének egy hét alatt két komoly mérkőzést is csúcsformában végigjátszani, valószínű, hogy a Lazio ellen két-három helyen változtat majd csapata összeállításán a portugál tréner.

Mourinho a Barcelona elleni, győzelemmel felérő vereség után úgy fogalmazott: egyelőre nem foglalkozik a BL-fináléval, hiszen az előtt még két római döntő - a Lazio elleni bajnoki, majd Olasz Kupa döntője az AS Roma ellen - vár a csapatára.

Az olasz bajnokságban a második helyezett Roma sorsolása könnyebbnek tűnik, mint a jelenleg első helyen álló, de még befogható Interé. Dénes Tamás szerint ez befolyásolhatja a végjátékot, bár kérdés, hogy a rómaiak számára mennyire lesz könnyű a hétvégi, Parma elleni meccs. A szakíró megjegyezte: az Inter sorsa a saját kezében van.

Lassan eldől

Döntő forduló következik a Chelsea számára az angol bajnokságban: ha sikerül legyőznie a Liverpoolt, már csak egy hazai mérkőzést kell játszania - bár ez igaz az üldöző Manchester Unitedre is.

A vörösök elleni meccsen azért is inkább a londoniaknak áll a zászló, mert a Liverpool játékosai csütörtökön EL-elődöntőt játszottak, és csalódniuk kellett: nem sikerült döntőjébe kerülniük, ráadásul márarra sincs reális esélyük, hogy a tabellán a BL-selejtezőt érő negyedik helyre érjenek - mondta Dénes Tamás.

Felkapaszkodhat azonban oda a jelenleg hatodik Manchester City - akár a sérült kapust, Shay Givent helyettesítő Fülöp Márton segítségével. A csapatra két nagyon nehéz mérkőzés vár, a magyar labdarúgó pedig az utóbbi hetekben nem védett, így nem lehet tudni, milyen formában van, az mindenesetre kétségtelen, hogy már az őszi idényben is jól helytállt együttesénél, a Sunderlandnél erősebb csapatok ellen - tette hozzá a szakíró.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ