eur:
392.73
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Vízágyúkat is bevetett a rendőrség a Ferencváros-Újpest mérkőzés után

Könnygáz mellett vízágyúkat is bevetett a rendőrség a Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzés utáni rendbontás megfékezése érdekében az Üllői úti Albert Flórián Stadion közelében péntek este. Korábban azt közölték: fokozott rendőri ellenőrzés lesz a pénteken este hét órakor kezdődő Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzés idején az Albert Flórián Stadionban és környékén.

Könnygáz mellett vízágyúkat is bevetett a rendőrség a Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzés utáni rendbontás megfékezése érdekében az Üllői úti Albert Flórián Stadion közelében péntek este.

A rendőrségnek a Ferencváros drukkereit kellett megfékezniük, akiket - az MTI helyszínen lévő tudósítójának beszámolója szerint - kordonok között tereltek a metróállomás, illetve a Népliget felé. A szurkolók több helyen is bedöntötték a kordont, de a rendőrök mindenütt megakadályozták, hogy az elzárt területre bejussanak.

A Népligetből üvegekkel, műanyag palackokkal dobálták a rendőröket. Volt olyan drukker, akit bilincsben vezettek el.

A vendég újpesti szurkolók a csapatuk 1:0-ás győzelmével zárult mérkőzés után biztonsági okokból egy ideig nem hagyhatták el a stadiont, majd rendőri kísérettel különmetró szállította őket Újpest városkapuig.

Paprikás előkészületek

A rendezvényre érkező jelentős számú szurkoló miatt, a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében, fokozott ellenőrzésre kell számítani a főváros IV., V., VIII., IX., X., XIII., és XIX., kerületében.

A rendőrség az állampolgárok ruházatát és járművét átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyes eszközöket, anyagokat lefoglalhatja és megtilthatja azoknak a stadionba történő bevitelét.

A sportesemény külső és belső biztosítását is Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség látja el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Ferencváros FC és az Újpest FC biztonsági szolgálataival szorosan együttműködve ügyel az állampolgárok biztonságára és a játék zavartalanságára - írta a BRFK közleményében.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×