Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vízágyúkat is bevetett a rendőrség a Ferencváros-Újpest mérkőzés után

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Könnygáz mellett vízágyúkat is bevetett a rendőrség a Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzés utáni rendbontás megfékezése érdekében az Üllői úti Albert Flórián Stadion közelében péntek este. Korábban azt közölték: fokozott rendőri ellenőrzés lesz a pénteken este hét órakor kezdődő Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzés idején az Albert Flórián Stadionban és környékén.

Könnygáz mellett vízágyúkat is bevetett a rendőrség a Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzés utáni rendbontás megfékezése érdekében az Üllői úti Albert Flórián Stadion közelében péntek este.

A rendőrségnek a Ferencváros drukkereit kellett megfékezniük, akiket - az MTI helyszínen lévő tudósítójának beszámolója szerint - kordonok között tereltek a metróállomás, illetve a Népliget felé. A szurkolók több helyen is bedöntötték a kordont, de a rendőrök mindenütt megakadályozták, hogy az elzárt területre bejussanak.

A Népligetből üvegekkel, műanyag palackokkal dobálták a rendőröket. Volt olyan drukker, akit bilincsben vezettek el.

A vendég újpesti szurkolók a csapatuk 1:0-ás győzelmével zárult mérkőzés után biztonsági okokból egy ideig nem hagyhatták el a stadiont, majd rendőri kísérettel különmetró szállította őket Újpest városkapuig.

Paprikás előkészületek

A rendezvényre érkező jelentős számú szurkoló miatt, a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében, fokozott ellenőrzésre kell számítani a főváros IV., V., VIII., IX., X., XIII., és XIX., kerületében.

A rendőrség az állampolgárok ruházatát és járművét átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyes eszközöket, anyagokat lefoglalhatja és megtilthatja azoknak a stadionba történő bevitelét.

A sportesemény külső és belső biztosítását is Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség látja el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Ferencváros FC és az Újpest FC biztonsági szolgálataival szorosan együttműködve ügyel az állampolgárok biztonságára és a játék zavartalanságára - írta a BRFK közleményében.