eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Geráék egy lépésre az Európa Liga-döntőtől

Fennállásának legnagyobb sikerét arathatja Gera Zoltán angol együttese, a Fulham a labdarúgó Európa Ligában. Feltéve, ha ma este legyőzi a német Hamburg gárdáját a sorozat elődöntőjének londoni visszavágóján. A másik ágon a Liverpool 1-0-ás hátrányát próbálja ledolgozni az Atlético Madriddal szemben.

A németországi gól nélküli döntetlen után Gera Zoltán együttese, a Fulham ma este fogadja a Hamburgot a labdarúgó Európa Liga elődöntőjében.

Úgy tűnik, a magyar futballista csapatának nagyobb az esélye a fináléba jutásra. Annál is inkább, mert az edző, Roy Hodgson mint nyolc alapemberét, köztük Gerát is pihentette a hétvégén amúgy 2-1-re elveszített, Everton elleni bajnokin.

George Cohen, az 1966-os világbajnok angol válogatott szélsője, aki a londoni kiscsapatban töltötte teljes futballkarrierjét, szintén bizakodva nyilatkozott a Fulham esélyeiről. Szerinte megérdemelnék, hogy döntőbe jussanak, ehhez azonban úgy kell játszaniuk, mint például amikor kiejtették a Juventust.

Gera Zoltán és Clint Dempsey nagyon harcosan játszik együtt elöl,és képesek betalálni, Damien Duff pedig a gólelőkészítésben remek - elemezte a Fulham erősségeit Cohen.

Lényeges kérdés, hogy Gera csatártársa, az idényben eddig 19 gólt lövő Bobby Zamora tökéletesen felépült-e Achilles-ín-sérüléséből. Úgy tűnik, igen, de Hodgson erről óvatosan nyilatkozott. Az edző azt mondta: nincs meggyőződve arról, hogy Zamora hadra fogható.

Azonban a németek sem tettek le arról, hogy kiharcolják a döntőbe jutást. Jóllehet a hét végén belefutottak egy nagy zakóba, amikor a Bundesligában 5-1-re kikaptak a Hoffenheimtől.

Ezután a klub vezetői azonnal kirúgták a vezetőedző Bruno Labbadiát, és helyébe az eddigi helyettest, Ricardo Monizt ültették, élete nagy lehetőségét adva a hollandnak.

Egyébként az isHamburg ellen szól, hogy eddigi 15 bajnoki meccséből csak négyet nyert meg. Viszont olyan játékosokat is gyepre tud küldeni, mint Zé Roberto vagy a még leszálló ágban is veszélyes Ruud van Nistelrooy.

A várható kezdőcsapatok:

Fulham:
Mark Schwarzer - Chris Baird, Aaron Hughes, Brede Hangeland, Paul Konchesky - Damien Duff, Dickson Etuhu, Danny Murphy, Simon Davies - Bobby Zamora, Gera Zoltán

Hamburg:
Frank Rost - Dennis Aogo, Joris Mathijsen, Jerome Boateng, Guy Demel - David Jarolim, Piotr Trochowski, Zé Roberto, Robert Tesche - Ruud van Nistelrooy, Paolo GuerreroNagy küzdelem várható az Európa Liga másik elődöntőjében is. Itt az Atlético Madrid az otthon szerzett 1-0-ás előnnyel érkezik a Liverpoolhoz az Anfield Roadra.

A spanyolok optimisták, és arra gondolva, hogy a Pool kulcsjátékosa, Fernando Torres sérülés miatt nem játszhat, ez nem is túlzott remény.

Annál is inkább, mert a madridiak csapata kiegészült az eltiltását letöltött Sergio Agüero-val, és így éktársának, Diego Forlánnak nem kell magányosan rohamoznia Pepe Reina kapuját.

Rafa Benitez a rossz jelek ellenére úgy nyilatkozott: Bízom magunkban. Szurkolóink támogatásával a hátunk mögött bárkit meg tudunk verni az Anfielden.

A várható kezdőcsapatok:

Liverpool: Pepe Reina - Glen Johnson, Jamie Carragher, Szotirisz Kirgiakosz, Daniel Agger - Dirk Kuyt, Lucas, Javier Mascherano, Steven Gerrard - Alberto Aquilani - David Ngog

Atlético Madrid: David De Gea - Tomas Ujfalusi, Luis Perea, Alvaro Dominguez, Antonio Lopez - Jose Antonio Reyes, Paulo Assuncao, Raul Garcia, Simao Sabrosa - Sergio Agüero, Diego Forlán

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×