Ollé, Olic - Mourinhóra vágynak a Bayernnél

Infostart
2010. április 28. 11:45
Jobb és bal lábbal, valamint fejjel is eredményes volt Ivica Olic a Lyon ellen, így a Bayern München nyolcadik döntőjére készülhet a legrangosabb európai kupasorozatban. A horvát támadó élete meccsének nevezte a keddi találkozót, de kiemelte, hogy a mesterhármasához az egész csapat kellett. A bajor együttesnél többen is kijelentették, az Interrel szeretnének összecsapni a május 22-i döntőben.

Élete legjobb meccsének nevezte a Lyon elleni BL-visszavágót Ivica Olic, a Bayern München csatára, aki mesterhármast szerzett a találkozón.


"Nem hittem volna, hogy így tudunk nyerni. Kiváló érzés három gólt szerezni egy ilyen meccsen. Jól játszottunk, és most a döntőre készülhetünk. Azt hittem, a Manchester United elleni életem legjobb meccse, de a keddi még annál is jobban sikerült, igaz, a csapat tette könnyűvé számomra, az egész együttes remek teljesítményt nyújtott. A madridi fináléban ugyanezt kell megismételni" - közölte a 30 éves horvát támadó, akinek nagy szerepe van abban, hogy a bajor klub nyolcadik BEK/BL-döntőjére készülhet.

A most már "Gólic"-nak is nevezhető csatár teljesítményének értékét még az is emeli, hogy jobb és bal lábbal, valamint fejjel is eredményes tudott lenni. Olic előtt korábban csak egy játékos volt képes BL-elődöntőben mesterhármast szerezni, 1999-ben Alessandro Del Piero, a Juventus támadója.

Az Interre vágyik Robben

A csatárt dicsérte a meccs után Arjen Robben is. "Hihetetlen volt, azt szeretem benne, hogy minden meccsen többet nyújt száz százaléknál. Energikus, alig lehet leállítani, Ivica nagyon fontos játékos a számunkra."

A holland szélső hangsúlyozta, a döntőben szívesebben játszana az Inter ellen, hogy ismét találkozhasson honfitársával, Wesely Sneijderrel, és egykori edzőjével, José Mourinhóval.

Egykori segítőjével meccselne van Gaal

A Bayern München bárkit le tud győzni, így mindegy, hogy az Inter vagy a Barcelona vár rá a madridi döntőben - jelentette ki a rá jellemző magabiztossággal Louis van Gaal.

"Jól szervezetten futballoztunk, és ha így folytatjuk, nehéz lesz minket legyőzni. A játékosok most már tudják, milyen tíz hónapot velem tölteni: nem könnyű, de boldogok, hogy eddig eljutottunk. A Juventus elleni győzelem óta remekül játszottunk a sorozatban, ám fontos kiemelni: még nem nyertünk semmit, de három trófea begyűjtésére is jók az esélyeink. Remélem, hogy Mourinho Intere lesz az ellenfelünk, míg a Barcelonához kötődöm" - nyilatkozta a holland edző, aki a katalán együttessel két bajnoki címet is szerzett, és segítője José Mourinho volt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dénes Tamás futballszakíró
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást