Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csányi Sándor jelölteti magát MLSZ-elnöknek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csányi Sándor elfogadta a Magyar Labdarúgó-szövetség felkérését, s jelölteti magát a szervezet elnöki posztjára.

Nemes Ferenc, az MLSZ megbízott elnöke elmondta: a szövetség május 29-én alapszabály.módosító közgyűlést tart, ezt követően pedig körülbelül harminc napon belül összehívják a tisztújító közgyűlést.

Az MLSZ szerdai, maratoni hosszúságú elnökségi ülésén döntött a jövő évi NB I-es és NB II-es bajnokságok versenykiírásáról is, a legfontosabb változás, hogy az őszi idény hosszabb lesz.

"Nem nagyon szeretnék addig konkrét dolgokról beszélni, amíg a tárgyalás tart" - mondta Nemes Ferenc. "Csányi Sándorral átbeszéltük a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetét, ugyanakkor személyi kérdések nem kerültek szóba. Az MLSZ támogatja Csányi Sándort, a magyar futballtársadalom várja őt."

Az alapszabályt módosító közgyűlésre azért van szükség, mert sajtóértesülések szerint Csányi Sándor kisebb elnökséggel kíván dolgozni. Az 57 éves üzletembert márciusban kérte fel az MLSZ, hogy vállalja az elnökséget. Csányi akkor hangsúlyozta: végleges álláspontjának kialakításához teljesen tisztán kell látnia az MLSZ tényleges pénzügyi-gazdasági helyzetét illetően, valamint más lényeges, a magyar labdarúgást és az MLSZ-t érintő kérdésekben.

"Csányi Sándor megtiszteltetésnek tartja a lehetséges szerepvállalást a magyar labdarúgás vezetésében. Tekintettel azonban arra, hogy a szerepvállalás feltétele az MLSZ alapszabályának módosítása, ezért az erről döntő közgyűlésig ez ügyben nem kíván nyilatkozni." - áll az OTP Bank Médiakommunikációs Osztályának közleményében.