Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Két ezüst, egy bronz a cselgáncs Eb nyitónapi mérlege

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A 66 kg-os Ungvári Miklós ezüstérmet nyert a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

A súlycsoport címvédője negyedik mérkőzésén a vb-ezüstérmes spanyol Sugoi Uriartéval találkozott, aki a tavalyi világbajnokságon - eddigi egyetlen találkozójukon - legyőzte őt Rotterdamban.

A második felvonás az ellenfél részéről ugyanolyan "maszatos" dzsúdót hozott, mint az első: Uriarte kizárólag a védekezésre és a lendület megtörésére koncentrált, aminek az ő részéről kettő, magyar részről viszont három intés lett a vége. Ungvári 2005 (Rotterdam) és 2008 (Lisszabon) után harmadik Eb-ezüstjét nyerte, melyhez ezúttal 1500 euró társult.

A 48 kg-os Csernoviczki Éva ezüstérmet nyert a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

A tatabányaiak büszkesége a fináléban a súlycsoport élő legendájával, az olimpiai és ötszörös Európa-bajnok Alina Alexandra Dumitruval találkozott, aki 8-1-re vezetett kettejük különpárharcában, többek között a pekingi játékokon is legyőzve a magyart. Az egyetlen siker tavaly született, a tbiliszi Eb-n, amelyen Csernoviczki szintén ezüstéremmel zárt.

A tizedik összecsapás két küzdelmes perccel kezdődött, majd páros intéssel folytatódott, amelyből a magyar figyelmeztetését rögtön visszavonták. Aztán 35 másodperccel a mérkőzésidő vége előtt Dumitru kiemelte, és ippont érően földhöz teremtette Csernoviczkit, aki így sorozatban második Eb-ezüstjét nyerte - no meg mellé 1500 eurót.

"Nem voltam nagy formában, mivel pár napja még vírusos betegséggel küszködtem, ehhez képest messzire jutottam - nyilatkozta az MTI-nek. - A végén el akartam dönteni a meccset, hogy ne legyen hosszabbítás, sajnos belementem egy csínbe, amelybe nem kellett volna. Ellenfelem ma jobban taktikázott."

Bronzérmet szerzett Karakas Hedvig az 57 kg-os súlycsoportban.