eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egy fodrásznak köszönheti a győzelmet a Bayern - videó

Tartja remek formáját Arjen Robben, a nyolcaddöntő és a negyeddöntő után a holland szélső döntötte el a Lyon elleni Bajnokok Ligája elődöntő első meccsét is. A Bayern Münchennél a győzelem ellenére nem mindenki teljesen elégedett, mivel Franck Ribéry kiállítását túlzottnak tartják. A Lyon részéről tüzes visszavágót ígérnek.

"Semmi sem dőlt el, de az előny nálunk van. A csapat végig harcolt, megmutatta tartását. Tíz ember ellen nehéz volt játszani, akkor a 0-0 jó eredménynek tűnt, és többet kellett nyújtanunk. Amikor kiegyenlítődött a létszám, már mi voltunk a jobb csapat" - mondta a Bayern győztes góljának szerzője, Arjen Robben. A holland szélső már a Fiorentina elleni nyolcaddöntőben és a Manchester United elleni negyeddöntőben is igazolta, hogy megérte a nyáron szerződtetni, és szerdán pedig újabb fontos gólt szerzett. Robbennek ez volt a huszadik gólja a bajoroknál, míg a Real Madridban két év alatt szerzett összesen 13-at.


A 26 éves holland sztár bal lábas lövése a labda elől elhajolni próbáló Thomas Müller fején változtatott irányt, így került a hálóba. A német csatár a találkozó után azzal viccelődött, még szerencse, hogy nem ment el a héten fodrászhoz, mert ha rövidebb a haja, a labda másként pattan meg rajta.

Elégedetten nyilatkozott a Bayern München vezetőedzője, Louis van Gaal, aki elismerte, Franck Ribéry kiállítása után nem hitte volna, hogy győzni tudnak.

"Megmutattuk Európának, mennyire erősek vagyunk, még emberhátrányban is mi domináltunk. A piros lap után nem hittem, hogy 1-0-ra nyerünk, de uraltuk a meccset, és ekkor is több helyzetünk volt. A lyoni kiállítás után is több helyzetünk volt, egy gólt szereztünk, és ez jónak mondható" - értékelt a holland edző, aki az Ajax edzőjeként már megnyerte a sorozatot.

Sokkoló döntés

A müncheni egyesület több vezetője ugyanakkor vitatta Franck Ribéry kiállításának jogosságát. Magánéleti botránya után a francia támadó felpaprikázva játszott, ez eredményezhette, hogy csúnyán rátartott Lisandro Lopez lábára, ami után egyből piros lapot kapott. Ribéry a visszavágót biztosan kihagyja, és elképzelhető, hogy a fináléban sem játszhat majd eltiltása miatt, ha a Bayern bejut a madridi döntőbe.

A klub elnöke, Karl-Heinz Rummenigge sajnálatosnak nevezte, hogy a francia támadót azonnal kiállították, míg a Bayern sportigazgatóját, Christian Nerlingert sokkolta a döntés, ugyanis szerinte a belépő csak sárga lapot ért.

Elfogyott az erő

Nehéz eldönteni, hogy a Lyon elégedetten utazott-e vissza Franciaországba. Claude Puel együttese óvatos taktikával játszott, kevés helyzetet alakított ki, ám a hazai visszavágó előtt az egy gólos hátrány nem tűnik ledolgozhatatlannak.

A Lyon edzője a meccs után nem keresett kifogásokat, elismerte, kevés helyzetük volt. "Nem sikerült megszereznünk a fontos idegenbeli gólt, elégedettebb lennék, ha 2-1-re kaptunk volna ki" - emelte ki.

Az Olympique védője, Anthony Réveillère szerint a vereséghez hozzájárult, hogy az együttes fáradt volt a buszos utazás miatt. A hátvéd kiemelte, esélyeik nem reménytelenek a keddi visszavágó előtt.

"Az első félidőben megfogtuk őket, de a szünet után nem maradt erőnk, hogy gólt szerezzünk. Ehhez az utazás is hozzájárult, de nem keresünk kifogásokat. Az eredmény még rosszabb is lehetett volna, figyelembe véve, hogy mennyi helyzetük volt. Az 1-0 nem jó, de nem is rossz eredmény. A visszavágón a Gerlandban forrni fog a levegő" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×