eur:
395.28
usd:
371.62
bux:
66259.85
2024. április 16. kedd Csongor

Robbentől és Ribérytől tart a Lyon edzője

A német sajtó szerint a Bayern München egyértelmű esélyesként lép pályára szerdán hazai pályán az Olympique Lyon ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, különösen az után, hogy a csapat a hétvégén a Hannover felett aratott 7-0-ás bajnoki sikerrel "melegített" a BL-csatára.

A müncheni alakulat szombati gólfesztiválján kisebb sérülés miatt ugyan lecserélték Franck Ribéryt, ám a francia támadó szerdán már ismét bevethető lesz, és a holland Arjen Robbennel nyerő párost alkothat.

A két csapat eddig hatszor találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban, s két Bayern-győzelem mellett két lyoni siker és két döntetlen született.

A németek legutóbbi nyolc BL-mérkőzésükből csak egyet nyertek meg francia riválissal szemben, ugyanakkor kellemes emlékeket őriznek a gallokról az egyenes kieséses szakaszból: 1975-ben a Saint-Etienne volt az ellenfelük a Bajnokcsapatok Európa Kupájának elődöntőjében, s az akadályt sikerrel vették, egy évvel később pedig a döntőben szintén a zöld-fehéreket győzték le.

"A németek mindig veszélyesek a nagy mérkőzéseken, ráadásul az elődöntőben a Manchester Unitedet győzték le. Ott van nekik Arjen Robben és Franck Ribéry, akiktől tudjuk, mit várhatunk" - nyilatkozta Claude Puel, a Lyon vezetőedzője.

Louis van Gaal, a bajorok holland vezetőedzője arról beszélt, milyen eredménnyel lenne elégedett: "Egy gól nélküli döntetlen, vagy egy 1-0-s győzelem sokkal többet érne számunkra, mint például egy 2-1-es siker - fogalmazott van Gaal. - Lehet, hogy ez viccesen hangzik, mégis így van."

A francia alakulat története második európai kupa-elődöntőjére készül, 1964-ben, a Kupagyőztesek Európa Kupájában a portugál Sporting CP-vel szemben maradt alul.

A vendégeknél sérülés miatt hiányozni fog Jean Makoun, Jean-Alain Boumsong és Mathieu Bodmer, a hazaiaknál az eltiltott Mark van Bommel és Holger Badstuber nem játszhat. A két csapat egymás elleni mérlege:
Bayern-győzelem: 2
Lyon-győzelem: 2
döntetlen: 2
gólok: Bayern 7, Lyon 9

Ez eddigi európai szereplés:
Bayern:
BL: 4 elődöntő, 2 döntő, 1 végső győzelem
BEK és BL: 12 elődöntő, 7 döntő, 4 végső győzelem
minden európai kupa: 20 elődöntő, 9 döntő, 6 végső győzelem

Lyon:
BL: 0 elődöntő, 0 döntő, 0 végső győzelem
BEK és BL: 0 elődöntő, 0 döntő, 0 végső győzelem
minden európai kupa: 1 elődöntő

Mérleg a BL 2009/10-es idényében:
Bayern:
10 meccs, 5 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 17-13-as gólarány
A legtöbbet szerepelt játékosok: Holger Badstuber, Hans-Jörg Butt, Mario Gomez, Philipp Lahm 10-10
A legtöbb gólt szerzett játékosok: Ivica Olic 4, Arjen Robben 3

Lyon:
10 meccs, 6 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 17-6-os gólarány
A legtöbbet szerepelt játékosok: Aly Cissokho, Cris, Kim Källström, Hugo Lloris, Miralem Pjanic 10-10
A legtöbb gólt szerzett játékosok: Pjanic 4, Lisandro Lopez 3

- A Bayern legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni francia ellenféllel szemben, tavaly éppen a Lyont győzték le.
- A Bayern története során kétszer találkozott francia csapattal az egyenes kiesés rendszerben az európai kupában, mindkét esetben a Saint-Etienne volt az ellenfél. 1975-ben a Bajnokcsapatok Európa Kupája elődöntőjében, egy évvel később pedig a fináléban diadalmaskodott a német gárda.
- A Lyon legutóbbi hét mérkőzéséből ötöt megnyert német ellenféllel szemben a Bajnokok Ligájában.
- A Lyon először szerepel a legrangosabb európai kupasorozatban a legjobb négy között, korábban a Kupagyőztesek Európa Kupájában tudott bejutni az elődöntőbe, 1964-ben.
- Hugo Lloris, a franciák kapusa eddig minden mérkőzést végig védett a BL-ben, tíz mérkőzésen mindössze hat gólt kapott, az ellenfelek egynél többször soha sem tudták bevenni a hálóját.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:23
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×