eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ki követheti Fergusont a Vörös ördögöknél?

2011 nyarán véget érhet a negyedszázados Ferguson-korszak a Manchester Unitednél. A skót sikeredző 70. születésnapja után már nem kíván a futballban dolgozni, így a klub vezetői már most elkezdhetik keresni az utódját. A jelöltek között van José Mourinho, Martin O'Neill és Pep Guardiola is.

Még egy idényt vállal a Manchester United menedzsereként Sir Alex Ferguson, majd 2011 nyarán, néhány hónappal 70. születésnapja előtt átadja a kispadot valaki másnak. A skót edző már tájékoztatta döntéséről a klub vezetőit, akiknek így lesz idejük megtalálni a rendkívül sikeres tréner utódját.

A jelöltek között szóba jöhet José Mourinho, aki korábban a Chelsea-vel két angol bajnoki címet nyert, és többször hangoztatta, hogy igazán a szigetországban érezte jól magát, így szívesen visszatérne a Premier League-be. A portugál tréner ellen szól ugyanakkor, hogy hosszú távon nem dolgozott eddig sehol, a Portónál kettő, a Chelsea-nél három évet töltött el, mindig a következő feladat és munka foglalkoztatja.

A Vörös ördögök vezetői szívesen látnák a Barcelonával sikert sikerre halmozó Pep Guardiolát is a kispadon. A 39 éves tréner remekül beszél angolul, ám kérdéses, hogy elhagyná-e a katalán klubot, amelynél szinte egész pályafutását töltötte.

Nem lehet kizárni Fabio Capello megkeresését sem, az olasz szakember esélyeit növeli, hogy angol szövetségi kapitányként remekül dolgozik együtt Wanye Rooney-val. Az egykori Milan- és Real-edző 65 éves lesz, amikor Ferguson elköszön, így hosszú távra vele sem lehet tervezni.

Régóta az esélyesek között emlegetik Martin O'Neillt is, az északír szakember mellett szól, hogy a Celticnél és az Aston Villánál is kevés pénzből épített ütőképes csapatot, bár az igazi áttörés egyelőre elmaradt.

A fiatalabb trénerek között alkalmasnak tartanák a manchesteri együttes vezetésére David Moyest, valamint Ferguson egykori játékosait, így Steve Bruce-t vagy Alex McLeisht.

Bárki is lesz a Manchester United következő menedzsere, nehéz örökséget vesz át, hiszen a futball történetének egyik legsikeresebb edzőjét kell váltania. Alex Ferguson 1986 óta 11 bajnoki címet, öt FA-kupát, négy Ligakupát és két BL-trófeát nyert az együttessel.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×