Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ki követheti Fergusont a Vörös ördögöknél?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
2011 nyarán véget érhet a negyedszázados Ferguson-korszak a Manchester Unitednél. A skót sikeredző 70. születésnapja után már nem kíván a futballban dolgozni, így a klub vezetői már most elkezdhetik keresni az utódját. A jelöltek között van José Mourinho, Martin O\'Neill és Pep Guardiola is.

Még egy idényt vállal a Manchester United menedzsereként Sir Alex Ferguson, majd 2011 nyarán, néhány hónappal 70. születésnapja előtt átadja a kispadot valaki másnak. A skót edző már tájékoztatta döntéséről a klub vezetőit, akiknek így lesz idejük megtalálni a rendkívül sikeres tréner utódját.

A jelöltek között szóba jöhet José Mourinho, aki korábban a Chelsea-vel két angol bajnoki címet nyert, és többször hangoztatta, hogy igazán a szigetországban érezte jól magát, így szívesen visszatérne a Premier League-be. A portugál tréner ellen szól ugyanakkor, hogy hosszú távon nem dolgozott eddig sehol, a Portónál kettő, a Chelsea-nél három évet töltött el, mindig a következő feladat és munka foglalkoztatja.

A Vörös ördögök vezetői szívesen látnák a Barcelonával sikert sikerre halmozó Pep Guardiolát is a kispadon. A 39 éves tréner remekül beszél angolul, ám kérdéses, hogy elhagyná-e a katalán klubot, amelynél szinte egész pályafutását töltötte.

Nem lehet kizárni Fabio Capello megkeresését sem, az olasz szakember esélyeit növeli, hogy angol szövetségi kapitányként remekül dolgozik együtt Wanye Rooney-val. Az egykori Milan- és Real-edző 65 éves lesz, amikor Ferguson elköszön, így hosszú távra vele sem lehet tervezni.

Régóta az esélyesek között emlegetik Martin O'Neillt is, az északír szakember mellett szól, hogy a Celticnél és az Aston Villánál is kevés pénzből épített ütőképes csapatot, bár az igazi áttörés egyelőre elmaradt.

A fiatalabb trénerek között alkalmasnak tartanák a manchesteri együttes vezetésére David Moyest, valamint Ferguson egykori játékosait, így Steve Bruce-t vagy Alex McLeisht.

Bárki is lesz a Manchester United következő menedzsere, nehéz örökséget vesz át, hiszen a futball történetének egyik legsikeresebb edzőjét kell váltania. Alex Ferguson 1986 óta 11 bajnoki címet, öt FA-kupát, négy Ligakupát és két BL-trófeát nyert az együttessel.