eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Csatár kell a Manchester Unitednek

Nagy költekezésre készül nyáron Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere. A Vörös ördögöknek jelen állás szerint idén be kell érniük egy trófeával, a Ligakupával, ez pedig elég indok ahhoz, hogy a skót tréner jelentősen átalakítsa keretét.

A legsarkalatosabb pont a csatárkérdés: hiába futja karrierje eddigi legjobb szezonját Wayne Rooney, az angol válogatott támadó kiesése esetén nincs megfelelő helyettes. A szurkolók számára csalódást okozott Dimitar Berbatov teljesítménye, a bolgár csatár az utóbbi hetekben a fontos meccseken rendre csődöt mondott a kapu előtt.

Ezek alapján nem csoda, hogy a manchesteri tréner új támadókkal erősítené meg csapatát, és kész elengedni Berbatovot. A bolgár játékos 30 millió fontért érkezett a Tottenhamtől két évvel ezelőtt, de most a United elégedett lenne, ha 15-20 milliót kínálna érte valamelyik klub.

A befolyó összeg mellé Ferguson további forrásokat vár a vezetőségtől, hogy kiszemeltjeit az Old Traffordra csábítsa. Karim Benzemát már tavaly nyáron leigazolta volna a skót edző, de a francia támadó akkor a Real Madrid mellett döntött. A királyi gárdánál azonban nem kapott kulcsszerepet, rendre a kispadon kezdi a meccseket, így van esély távozására. A Real 25-30 millió fontért engedné el a 22 éves francia válogatott labdarúgót, aki Rooney-val veszélyes párost alkothatna.

A másik kiszemelt a Valencia klasszisa, David Silva. A spanyol Eb-győztes szélsőt a Real Madrid is vinné, ez pedig alaposan felverheti az árát, akár 35 milliót is kasszírozhat a klub.

Korábban hírbe hozták a manchesteriekkel David Villát is, ám a másik valenciai támadó a lapok szerint túl magas, heti 200 ezres fizetést vár, amit nem hajlandók megadni neki.

Fergusonra vár az is, hogy megoldja néhány rutinos játékosa pótlását. A kapus Edwin van der Sar még egy évet vállalt, Paul Scholes, Gary Neville és Ryan Giggs pedig várhatóan már kevesebbet játszik jövőre.

A United eddig két labdarúgót igazolt, akik nyáron csatlakoznak a kerethez: a védő Chris Smalling a Fulhamtől érkezik, a 21 éves tehetséges csatár, Javier Hernandez pedig Mexikóból.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×