eur:
392.54
usd:
366.04
bux:
66702.54
2024. április 25. csütörtök Márk

Xavival nem bírt a Real Madrid a Bernabéuban

Lionel Messi és Pedro góljával nyert a Barcelona az el Clásicón, Madridban. A mezőny legjobbja a mindkét gólt, s még legalább két ziccert "megkomponáló" Xavi volt. Pep Guardiola a Barcelona történetének első edzője lett, aki sorozatban négy el Clásicón tudott nyerni. A Madrid elrontotta idénybeli százszázalékos bajnoki mérlegét a Bernabéuban.

A két edző szinte 100 százalékosan tartotta magát az előre megadott összeállításhoz. Manuel Pellegrini pontosan a megadott tizenegyet (Iker Casillas - Arbeloa, Garay, Albiol, Sergio Ramos - Gago, Xabi Alonso - Cristiano Ronaldo, Van der Vaart, Marcelo - Higuaín) küldte pályára.

Pep Guardiola, a Barcelona edzője is csak egy poszton gondolta meg magát: Iniesta helyett Gabriel Milito került a csapatba. Ez azt jelentette, hogy Daniel Alves feljebb húzódott, a középpályások sorába (Victor Valdés - Puyol, Piqué, Milito, Maxwell - Daniel Alves, Xavi, Busquets, Keita - Messi, Pedro, Iniesta) Az edzőnek valószínűleg az volt a szándéka, hogy ketten is megpróbálják feltartóztatni a bal oldalon induló Ronaldót.

A két csapat egyenlő pontszámmal állt a mérkőzés előtt, de nem csak azért kellett a Madridnak a kétgólos győzelem, hogy pontelőnybe kerüljön. Spanyolországban egyenlő pontszámnál az idény végén az egymás elleni eredményt dönt, a Barcelona pedig nyert 1-0-ra az őszi el Clásicón.

Az első bő félóra alig hozott említésre méltó jelenetet, ha csak a sárga lapokat nem tekintjük annak. Mind a két csapat kettőt kapott.

A 33. percben Xavi ívelését Messi úgy vette át mellel, hogy azzal egyből becsapta Albiolt, s a kimozduló Casillas mellett a hálóba lőtte a labdát. Messinek a nyolcadik el Clásicóján ez volt a hetedik gólja. Egyben a 27. bajnoki találata az idényben. Minden sorozatot tekintve elérte a negyvenes határt, s ez korábban csak két Barcelona-játékosnak sikerült: Ronaldónak (47) 1996-97-ben, s Mariano Martinnak (44) még 1942-43-ban.

Három perccel később egyenlíthetett volna a Real Madrid, de Xabi Alonso kevéssel a kapu fölé fejelt. Nem sokkal később Higuaín lőtt, kicsit kisodródva, fölé. Kétségtelenül megélénkült a játék a gól után. Nagyon gyorsan lepergett a harmadik negyedóra. A szünetben 1-0-ra vezetnek a katalánok.

Egyik edző sem cserélt a második félidő kezdete előtt. A játékrész első öt perce mezőnyjátékkal telt. Gerard Piqué sokadszor állította meg a Madrid támadását. Remekül játszik a Bernabéuban. Nem véletlenül. A teljes neve: Gerard Piqué Bernabéu.

Cristiano Ronaldo a tizenhatoson kívülről lőtt, Victor Valdes könnyen védett. A másik oldalon Xavi újabb remek passza után Arbeloa rosszul helyezkedett, Pedro remekül vette át a labdát, s Iker Casillas mellett a jobb alsó sarokba passzolt, 2-0.

Két perccel később Rafael van der Vaart legalább akkora helyzetbe került, mint Pedro a gólja előtt, de ő a kapusba lőtte a labdát.

Pep Guardiola nagyon közel került ahhoz, hogy a Barcelona történetének első edzője legyen, aki sorozatban négy el Clásicón tud nyerni. A Madrid meg ahhoz, hogy elrontsa idénybeli százszázalékos bajnoki mérlegét a Bernabéuban.

Jét brazil is lement a pályáról, előbb Marcelo, majd Maxwell. Előbbit Guti, utóbbit Iniesta váltotta. Egyik sem tűnik rossz cserének. Néhány perccel később beszállt a királyi klub másik veteránja, Raúl is, Van der Vaart helyett.

A Real Madrid támadójátéka szinte csak Cristiano Ronaldón múlik. A portugál aktív, de nincs nagy formában. Higuaín nem emlékeztet arra a játékosra, aki 26 gólt szerzett már a mostani szezonban. A másik oldalon Lionel Messi került újabb helyzetbe, Iker Casillas bravúrral védett. Mint ahogy tíz perccel később is, s megint csak Xavi adta a passzt. A játék képe alapján 4-0 is lehetne a bajnoknak.

A Madrid erejéből még vérszegény kísérletre is alig futja. Raúl ugyan a kapuba lőtt, de előtte a játékvezető már lefújta az akciót.

A Barcelona sorozatban negyedszer is megnyerte az el Clásicót, s hártom ponttal vezet a bajnokságban. Vagy inkább néggyel a gyakorlatban, hiszen jobb az egymás elleni eredmények összevetésében, így a Madridnak a hátralévő fordulókban négy ponttal kellene többet gyűjteni a riválisnál.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×