Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kikapott a magyar hokiválogatott az osztrákoktól

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A divízió I-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott nagy csatában 3-2-re kikapott az osztrák csapattól a Pannon Hoki Kupa szombati játéknapján. A sikerrel a vendégek megnyerték a budapesti tornát.

A találkozó előtt köszöntötték a válogatottól visszavonult Kangyal Balázst, aki 237-szer szerepelt a nemzeti csapatban.

A meccs elején mindkét válogatottnak voltak komoly helyzetei, majd az osztrákok - akik a magyarokhoz hasonlóan a másodosztályban, a divízió I-ben érdekeltek - egy szerencsés emberelőnyös góllal tudtak vezetést szerezni. Elick középre adása megpattant a hátvéd Ennaffatin, és a korong Budai lába mellett került a hálóba. Húsz másodperc múlva jött a válasz: Palkovics centerezését Horváth vágta a bal felső sarokba. A magyarok utoljára 1983. február 28-án tudtak gólt ütni az osztrákoknak, azóta három meccsen is gólképtelenek voltak.

A második játékrész elején Schuller talált be Budainak egy szép passz után, majd a 32. percben Palkovics kiváló cselsorozat végén, egy hátvéddel a nyakán lőtt az osztrák hálóőr lába között. Ezt követően kapust cseréltek a hazaiak - ez volt az eredeti forgatókönyv -, azonban Hetényi sem sokáig bírta kapott gól nélkül. Setzinger látványos mozdulattal terelte a pakkot a ketrecbe.

A harmadik harmadban Pirmann súlyos térd és bokasérülést szenvedett, hordágyon vitték le a jégről. Kettős emberelőnyben kis híján nőtt a különbség, de Hetényi szépen védett lábbal. A 48. percben egy ütközés után betört a plexi, így hosszú ideig állt a játék. Először úgy tűnt, nem sikerül kicserélni a törött plexitáblát, és lefújják a meccset, de végül negyedóra kényszerszünet után folytatódott a csata.

Az utolsó percben - először a meccs folyamán - emberelőnybe került a magyar válogatott, mi több, Hetényi helyett is mezőnyjátékos jött be, de nem sikerült betalálni. A magyaroknak nem sikerült a bravúr, utoljára 1977. december 29-én tudott győzni az osztrákok ellen.

A magyarok vasárnap 16:30-kor az olimpiai tizedik norvég együttes ellen lép pályára, és ez lesz az utolsó összecsapása a jövő szombaton rajtoló ljubljanai divízió I-es vb előtt.

2. játéknap:
Magyarország-Ausztria 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)
Gól: Horváth (14.), Palkovics (32.), illetve Elick (14.), Schuller (25.), Setzinger (36.)


Pénteken játszották:
Ausztria-Norvégia 4-1

Vasárnap:
Magyarország-Norvégia 16:30 ó