eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rooney nélkül kell megmentenie szezonját a Man Unitednek

Amennyiben a Manchester United szerdán a Bayern München elleni labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóján nem tudja kiharcolni a továbbjutást, könnyen "tragikussá" válhat a Vörös Ördögök szezonja.

A manchesteriek szombaton a bajnokságban, hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedtek a Chelsea-től, így öt fordulóval a vége előtt visszacsúsztak a második helyre. Sir Alex Ferguson alakulata most a BL-ben javítana.

A Louis van Gaal vezette bajorok nemcsak a 2-1-es siker miatt kerültek kedvező helyzetbe a müncheni első mérkőzésen, hanem azért is, mert a United legjobbja, Wayne Rooney megsérült, így nem játszhat az Old Traffordon. Az angol sajtó szerint a csatár a kispadra le akarna ülni, de edzője nem járul ehhez hozzá, mert nem kíván megkockáztatni egy súlyosabb sérülést.

A Bayernben ugyanakkor pályára léphet a múlt héten eltiltása miatt nem szerepelt Bastian Schweinsteiger, valamint van esély arra is, hogy sérüléséből felépülve szintén az együttes rendelkezésére álljon a holland válogatott Arjen Robben.

Sir Alex Ferguson csapata abban mindenképpen bízhat, hogy legutóbbi 26 hazai BL-mérkőzésén mindössze egyszer szenvedett vereséget, igaz, a döntetlen szerdán nem lesz elég, a továbbjutáshoz mindenképpen győzniük kell a Vörös Ördögöknek.

A Bayern München a 2-1-es előny mellett szintén "bízhat" a statisztikában, története során ugyanis nyolcszor találkozott a Manchester Uniteddel, s eddig csak egy alkalommal - a legrosszabbkor -, a 11 évvel ezelőtti BL-döntőben szenvedett vereséget.

A francia házi rangadót az első mérkőzésen kétgólos előnyt (3-1) szerzett Olympique Lyon várja kedvezőbb helyzetből. A Bordeaux-nak két góllal kell győzni a továbbjutáshoz, erre legutóbbi 13 BL-összecsapásán csak egyszer volt képes.

A lyoniak az elmúlt tíz szezonban folyamatosan szerepeltek a BL-ben, de eddig még egyszer sem sikerült bejutniuk a legjobb négy közé.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×