Messi: Nem olyan fontos, amit tettem - videó

Infostart
2010. április 7. 09:22
Lionel Messi varázslatától hangos a világsajtó a kedd esti Barcelona-Arsenal BL-mérkőzés után. Az argentin aranylabdást dicsérte mindkét edző, Arsene Wenger nem fukarkodott a dicsérettel, a világ legjobbjának nevezte a négy gólos támadót. Messi ugyanakkor szerény maradt, és az egész csapat teljesítményét emelte ki.

Messi-ás; A tökéletes 10-es; Lábai előtt a világ; Messi félelmetes; Ne a futballról, Messiről beszéljünk - ezekkel a címekkel jelentek meg szerda reggel a világ vezető lapjai, beszámolva a Barcelona 4-1-es diadaláról az Arsenal ellen. Közös az újságokban, hogy címlapon közlik a négy találatot szerző Lionel Messi fényképét, amint valamelyik gólját ünnepli.

A hatodik négyes

Az argentin zseni a hatodik játékos a BL-történetében, aki egy meccsen négy gólig jutott. Korábban Marco van Bastennek (1992, Milan-Göteborg), Simone Inzaghinak (2000, Lazio-Marseille), Dado Prsónak (2003, Monaco-Deportivo), Ruud van Nistelrooynak (2004, Man United-Sparta Praha) és Andrij Sevcsenkónak (2005, Milan-Fenerbahce) sikerült ez a bravúros teljesítmény.


"Nem olyan fontos, amit én tettem, csak az egész csapat teljesítménye számít. Nem kezdtünk túl jól, de szerencsére végül minden jól alakult, és boldog vagyok, hogy megnyertük a meccset. Tudtuk, ilyen meccset kell játszanunk a szurkolóink előtt. Remélem, ilyen teljesítménnyel tudjuk folytatni, mert még sok minden vár ránk a bajnokságban és a BL-ben is" - mondta a találkozó után a meccs hőse. Messi immár 39 gólt szerzett ebben a klubszezonban (43 meccsen), és a BL-ben is ő vezeti a góllövőlistát, megelőzve Cristiano Ronaldót.

Az argentin aranylabdás hozzátette, nehéz lesz megismételni ezt a játékot a hétvégi, Real Madrid elleni szuperrangadón, de azzal is elégedett lenne, ha 1-0-ra győznének a fő rivális otthonában.

Wengernél is a világ legjobbja

Messi nagyságáról beszélt a találkozó után Arsene Wenger, a búcsúzó Arsenal menedzsere is. "Számomra messze ő a világ legjobbja. Amikor elindul a labdával, rendkívül veszélyes, megállíthatatlan. Õ az egyetlen futballista, aki ilyen sebesség mellett így képes irányváltoztatásokra" - dicsérte az argentin támadót a londoniak francia edzője, elismerve azt is, a Barcelona jobb volt és megérdemelten került az elődöntőbe.

Elképesztőnek nevezte Messi teljesítményét edzője, Pep Guardiola is. "Remekül játszott, megmutatta, mekkora sztár. Az egész együttes jó formában játszott, még a 80. percben is nyomást tudtunk gyakorolni az ellenfél kapujára. Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy mit sikerült elérnünk. Szerdán még a sikert ünnepelhetjük, de utána már a Real Madrid elleni rangadóra kell készülni. Gratulálok az egész csapatnak és a klubnak, hogy öt éven belül negyedszer jutott el az elődöntőig" - fejtette ki a barcelonai edző. A címvédő katalánok az Interrel találkoznak a fináléba kerülésért.