Mourinho csapata már a BL-elődöntőben

Infostart
2010. április 6. 20:21
Moszkvában a szokásosnál korábban, már fél hétkor kezdődött a CSZKA Moszkva-Inter BL-negyeddöntő. Az első meccset az olaszok nélküli olaszok 1-0-ra megnyerték. A másodikon Wesley Sneijder már a hatodik percben gólt szerzett, s ezzel minden eldőlt. Az Inter 2-0-s összesítéssel jutott tovább.

José Mourinho azt mondta a milánói mérkőzés után, hogy ha egy gólt lő az Inter Moszkvában, akkor biztosan továbbjut. Ha ez igaz, a portugál mesternek nem kellett sokat izgulnia: Wesley Sneijder - aki a mérkőzés előtt könnyebb sérüléssel kínlódott - már a 6. percben bevette a hibázó Akinfejev kapuját.

A Különleges a találkozó előtt kevésbé tartott az ellenféltől, mint a stadion műfüvétől. Szerinte, ha 31 csapat a ligában természetes füvön játszik, a harminckettediknek sem járna ilyen előny.

Sneijder gólja után a CSZKA is lábra kapott, de az első félórában egyetlen veszélyes kísérlete akadt csak: Tomas Necid távoli lövése alig kerülte el a jobb alsó sarkot.

A 35. percben mindkét kapu előtt adódott lehetőség: az egyik oldalon Dzagojev eltörte a labdát a tizenhatoson belül, majd a kontrából a nagyot vágtázó Milito került helyzetbe, lövését kivédte Akinfejev.

A félidő utolsó említésre méltó jelenete Chidi Odiah lövése volt: az oroszok nigériai védőjének remek lövését, bravúrral ütötte ki Júlio César a jobb sarok elöl.

A félidőben 1-0 az Internek, összesítésben 2-0.

Igazi helyzet nélkül ment el a második félidő első fele. Közben a CSZKA megfogyatkozott, Chidi Odiah, egy felesleges szabálytalanság után, megkapta a második sárga lapját is.

Egyre biztosabb, hogy José Mourinho lesz az első edző, aki három különböző klubbal is eljut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. (Louis van Gaal holnap beállíthatja a portugál rekordját. Mourinho egyébként a Porto, a Chesea és az Inter, Van Gaal - eddig - az Ajax és a Barceloa együttesét vitte be a legjobb négy közé.)

Akinfejev, az oroszok kapusa megmutatta, miért érdeklődik iránta, például, a Manchester United. Előbb Sztankovics, majd kétszer Milito kísérletét hárította bravúrral.

Az utolsó bő negyedórára Diego Milito helyére beállt Mario Balotelli. Apropó, Milito: tavaly is volt egy olyan testvérpár, amelynek tagjai két különböző klubbal jutottak az elődöntőig, Yaya Touré (Barcelona) és az akkor még az Arsenalban játszó Kolo Touré. most is lehet, ha este Diego után Gabriel Milito (Barcelona) is lép egyet a csapatával előre.

Diego már BL-elődöntős: az Inter 2-0-s összesítéssel továbbjutott, ellenfele a Barcelona-Arsenal párharc győztese lesz. A CSZKA, miután csak ötödik lett a legutóbbi orosz bajnokságban, legkorábban 2011 őszén térhet vissza a királykategóriába.