eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Messi négy gólt rúgott az Arsenalnak

Az Inter és a Barcelona jutott a Bajnokok Ligája keddi játéknapján az elődöntőbe. José Mourinho együttese 1-0-ra nyert Moszkvában a CSZKA ellen, s kettős győzelemmel lépett tovább. A Barcelona a Nou Campban ugyan hátrányba került az Arsenal ellen, de Lionel Messi (s a BL-történelem negyedik leggyorsabb) mesterhármasával fordított (4-1, összesítésben 6-3). Az argentin aranylabdásnak ez volt az idényben a negyedik mesterhármasa, s a mostani triplával a klub történetének BL-gólkirálya is lett, Rivaldót megelőzve. Az idei kupasorozatban már nyolc gólnál tart, s ezzel megelőzte Cristiano Ronaldót, az eddigi listavezetőt.

Mind a két csapatból sokan hiányoznak. A katalánok közül Pique, Puyol és Ibrahimovic, s Iniesta is csak a kispadra tudott leülni. Az Arsenalból Fabregas, Arsavin, Gallas és Van Persie hiányzik.

Az összeállítások. Barcelona: Valdes - Dani Alves, Marquez, Milito, Abidal - Busquets, Xavi, Keita - Pedro, Krkic, Messi. Arsenal: Almunia - Sagna, Vermaelen, Silvestre, Clichy - Denilson, Diaby - Walcott, Nasri, Rosicky - Bendtner.

A Barcelona kezdte aktívabban a meccset, Almunia már a 2. percben vetődve kellett, hogy védje Messi löketét. Az első negyedóra legnagyobb eseménye az aranylabdás argentin egy másik távoli lövése volt, alig tévesztette el a felső sarkot. Az Arsenal egyelőre nem jutott a másik kapu közelébe.

Igaz, az angoloknak elég volt egy akció is: Walcott és Bendtner meglódultak egy kontrából, az szélső középre passzolt, a dán lövését Victor Valdes még kivédte, de a kipattanót Bendtner a kapuba küldte.

Két percig sem örülhetett az Arsenal: a másik oldalon Silvestre lábáról elpattant a labda, Messi megszerezte, s 18 méterről iszonyatos erővel beverte a kapu bal oldalába. Az argentinnak ez volt a 22. gólja a BL-ben, ezzel beállította a brazil Rivaldo klubcsúcsát.

A folytatásban a Barcelona többet birtokolta  a labdát, Messi kihagyott egy helyzetet. Az Arsenal egyszer kapott csak esélyt, de bendtnert a játékvezető sípja tévesen megállította lesen.

A 36. percben Messi kitette a labdát Abidalnak, középre adása után a labda Vermaelen lábáról a tizenhatoson a kaputól elfelé pattant. Pedro megmentette, tökéletes helyzetbe hozta Messit, akinek nem okozott gondot a labdát a kapuba emelni. Immár az argentin nem társbérletben, hanem egyedül a klub rekordere.

S még nincs vége Messi parádéjának. A 42. percben Seydou Keita bóliontotta a labdát az aranylabdás útjába, egyedül vitte rá Almuniára, aki fölött egyszerűen átcsippentette a labdát. Lionel Messinek ez volt a negyedik mesterhármasa a mostani idényben! (Az első hármat bajnoki mérkőzésen, a Tenerife, a Valencia és a Zaragoza ellen lőtte.)

A BBC-n olvasható: a Infostrada statisztikusa szerint Messinek ez a 83. tétmérkőzése a Barcelonában, amelyen gólt is szerez. S ezek közül csak egyet (2009. március, Atlético ellen) veszített el.

A második félidőre visszavett a Barcelona, kis szerencsével Bendtner szépíthetett volna. Pep Guardiola kettőt is cserélt, Abidal és Krkic helyére Maxwellt és Tourét küldte pályára. Apró érdekesség: Yaya Touré játszott az Arsenalban! Igaz, csak próbajátékosként, azokban az években, amikor a bátyja, Kolo még az Ágyúsok futballistája volt.

Van idő elmélkedni, meg egy kicsit ünnepelni Lionel Messit. Egy csúcsot már beállított, aztán meg is döntött, ő a Barcelona legtöbb gólt szerzett BL-szereplője. A harmadik mostani gólja a 38. találata volt az idényben, ezzel beállította eddigi egyéni csúcsát, jelesül 2008-2009-es telejsítményét. Immár hét gólnál tart a Bajnokok Ligája idei sorozatában, ezzel utolérte az eddigi listavezetőt - Cristiano Ronaldót.

Leült a játék, de azért a Barcelona kihagyott egy nagy helyzetet (Pedro), válaszként meg Bendtner (lesről) a kapufára fejelt. De azért ahogy telik az idő, úgy lesz egyre biztosabb a Barcelona továbbjutása. Az Arsenal kiesése egyben azt is jelentené, hogy 2004 után először, ismét négy különböző ország adná a négy elődöntőst.

Lionel Messi és a Barcelona gondoskodott arról, hogy ünnep legyen a vége is: az argentin lőtt még egyet, s ezzel immár egyedül áll a BL góllövőlistájának az élén. Nem utolsósorban 39 gólnál van, ez már egyéni csúcsa. S nehéz elképzelni, hogy ha így folytatja, nem döntse meg Ronaldo 1996-os, 47 gólos csúcsát.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×