Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Még kérdés, futhat-e Overdose Ascotban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Overdose rehabilitációja véget ért, már készül az első idei versenyére - mondta az InfoRádiónak a versenyló tulajdonosa. Mikóczy Zoltán hozzátette: még nem tudják, mikor futhat versenyen, de reményeik szerint májusban már rajthoz állhat a csődör.

Nehéz megmondani, mikor versenyezhet újra Overdose, annyi azonban biztos, hogy sikeresen lezárult a rehabilitációja, és megkezdődött a felkészítése - mondta az InfoRádiónak a ló tulajdonosa.

Mikóczy Zoltán hangsúlyozta: a következő öt-nyolc hétben a fokozatosság elvét szem előtt tartva terhelik majd a lovat, amely májusban bizonyosan eljut majd abba az állapotba, hogy igényelje a futást.

A tulajdonos eredetileg azt tervezte, hogy egy közepes nívójú franciaországi vagy brit futamon indítja majd a közel egy éve lesántult csődört, a szakértők azonban kezdetnek inkább egy könnyű felhozó versenyt javasoltak.

Ezt a megmérettetést, amelynek Németország, esetleg Magyarország ad majd otthont, kifejezetten Overdose számára szervezik majd a jövő hónapban - magyarázta Mikóczy Zoltán, megjegyezve: ezen dől el, indítják-e a lovat a legjobbak között a július 19-i Royal Ascoton.

"Azt gondoltam, hogy már leírták Overdose-t, de nem így történt, komolyan érdeklődik iránta a szakma és a média is" - mondta a versenyen mindeddig veretlen csődör tulajdonosa.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ