Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Magyarok is indulhatnak a legendák raliján

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Idén októberben is megrendezik a Legendás Hősök elnevezésű ralit, amely Párizsból indul, és Dakarban végződik. A kelet-európai térség résztvevőit segítő Palik László szerint a verseny erénye, hogy kis költségvetésű csapatoknak, köztük több magyar egységnek is elérhetővé tette a klasszikus útvonalon zajló viadalt.

Ez a verseny maga a fenntartható fejlődés - mondta az Inforádiónak Palik László az októberben rajtoló Heroes Legend tereprali versenyről.

A pilóta azt mondta: a világot gazdasági válság sújtotta, mégis mindenkinek megmaradtak az álmai. Neki évekkel ezelőtt az volt, hogy indulhasson a klasszikus Párizs-Dakaron.

Ezeket az álmokat a realitásokhoz kell igazítani - szögezte le az autóversenyző, majd hozzátette: a Heroes Legend maga a valóság.

Az októberi rali Párizsból Dakarba tart, azokon az útvonalakon, amelyeken a klasszikus hosszú távú verseny zajlott az elmúlt évtizedekben.

Viszont privát csapatok számára is finanszírozhatóvá vált, és ezt nagyon lényeges elemnek tartom - mondta el Palik László.

Arra a kérdésre nehéz felelni, hogy mennyi befektetés kell az induláshoz, mert ez sok mindentől függ - fejtette ki a pilóta.

Szerinte, ha valaki motorral akar részt venni, és van otthon egy jól felkészített járműve, akkor egy-két millió forintból teljesítheti a versenyt.

Mivel az elmúlt évtizedben a tereprali, és ezzel együtt Afrika, valamint a sivatagi verseny is népszerűbb lett Magyarországon, illetve Kelet-Európában is, akár több tíz nevező is jelentkezhet a térségből  - vélekedett Palik László, akinek még kérdéses az indulása a Heroes Legenden.

Mint mondta, szeretne elrajtolni a sivatagi rallin, de ez attól függ, hogy az idei évad versenysorozataiban hogy állnak október előtt.

Hanganyag: Farkas Dávid