Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bemutatták Mészölyt Újpesten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Újpest labdarúgóklub sajtótájékoztató keretében mutatta be Mészöly Gézát, a csapat régi-új vezetőedzőjét.

A 43 éves tréner - aki a vasárnap távozott William McStayt váltja a kispadon - kettő- vagy hároméves szerződést ír alá, ez egyelőre nem dőlt el.

Mészöly 2004 és 2006 között két bajnoki ezüstérmet nyert a lila-fehérekkel, ezt követően a Vasast irányította, ahonnan a télen menesztették.

"Nagy örömmel jöttem, hasonlóak az érzéseim, mint hat évvel ezelőtt. Akkor is, most is önbizalommal tele, sikerre éhesen érkeztem - kezdte Mészöly. - Az Újpest az elmúlt hetekben apró nüanszok miatt volt ilyen sikertelen, nekem most az lesz a feladatom, hogy ezeket a kis részleteket kijavítsam. Úgy gondolom, minőségi keret áll rendelkezésemre a munkához."

A szakember 2004-ben a Szombathelyi Haladás ellen mutatkozott be az újpesti kispadon, a sors most úgy hozta, hogy kedden a Ligakupában ismét vasiak ellen debütál.

"Szeretnénk odaérni a Ligakupa döntőjébe, de természetesen ebben a sorozatban már nem a mi kezünkben van a döntés. A bajnokságban rendkívül fontos lenne, hogy legyőzzük a Zalaegerszeget, mivel ez esetben három pontra megközelítjük őket, és elérhető közelségbe kerül az Európa Liga-indulás. Természetesen a legfontosabb mérkőzésünk a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágója, szintén a ZTE ellen. Nehéz dolgunk lesz, mert hazai pályán elveszítettük az első mérkőzést" - tette hozzá.

Mészöly Géza összesen 75 mérkőzésen ült az Újpest kispadján, a mérlege: 44 győzelem, 19 döntetlen és 12 vereség.

A klub egyes sajtóinformációk szerint nincs túl jó anyagi helyzetben, erre Kovács Zoltán, az egyesület sportigazgatója reagált: "Valóban nem vagyunk könnyű helyzetben, de azokat a híreszteléseket, miszerint itt hónapok óta nem fizettek, cáfolom."

Az Újpest tavasszal hat bajnoki mérkőzéséből ötöt elveszített, legutóbb szombaton a Haladás otthonában kapott ki 1-0-ra.