eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bemutatták Mészölyt Újpesten

Az Újpest labdarúgóklub sajtótájékoztató keretében mutatta be Mészöly Gézát, a csapat régi-új vezetőedzőjét.

A 43 éves tréner - aki a vasárnap távozott William McStayt váltja a kispadon - kettő- vagy hároméves szerződést ír alá, ez egyelőre nem dőlt el.

Mészöly 2004 és 2006 között két bajnoki ezüstérmet nyert a lila-fehérekkel, ezt követően a Vasast irányította, ahonnan a télen menesztették.

"Nagy örömmel jöttem, hasonlóak az érzéseim, mint hat évvel ezelőtt. Akkor is, most is önbizalommal tele, sikerre éhesen érkeztem - kezdte Mészöly. - Az Újpest az elmúlt hetekben apró nüanszok miatt volt ilyen sikertelen, nekem most az lesz a feladatom, hogy ezeket a kis részleteket kijavítsam. Úgy gondolom, minőségi keret áll rendelkezésemre a munkához."

A szakember 2004-ben a Szombathelyi Haladás ellen mutatkozott be az újpesti kispadon, a sors most úgy hozta, hogy kedden a Ligakupában ismét vasiak ellen debütál.

"Szeretnénk odaérni a Ligakupa döntőjébe, de természetesen ebben a sorozatban már nem a mi kezünkben van a döntés. A bajnokságban rendkívül fontos lenne, hogy legyőzzük a Zalaegerszeget, mivel ez esetben három pontra megközelítjük őket, és elérhető közelségbe kerül az Európa Liga-indulás. Természetesen a legfontosabb mérkőzésünk a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágója, szintén a ZTE ellen. Nehéz dolgunk lesz, mert hazai pályán elveszítettük az első mérkőzést" - tette hozzá.

Mészöly Géza összesen 75 mérkőzésen ült az Újpest kispadján, a mérlege: 44 győzelem, 19 döntetlen és 12 vereség.

A klub egyes sajtóinformációk szerint nincs túl jó anyagi helyzetben, erre Kovács Zoltán, az egyesület sportigazgatója reagált: "Valóban nem vagyunk könnyű helyzetben, de azokat a híreszteléseket, miszerint itt hónapok óta nem fizettek, cáfolom."

Az Újpest tavasszal hat bajnoki mérkőzéséből ötöt elveszített, legutóbb szombaton a Haladás otthonában kapott ki 1-0-ra.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×