eur:
394.75
usd:
370.8
bux:
65122.07
2024. április 19. péntek Emma

Kísért még a 99-es BL-döntő emléke?

Kedd este Münchenre és Lyonra figyel a futballvilág, itt rendezik a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccseit. Az egyik legjobbját vélhetően nélkülözni kénytelen Bayern vendége a Manchester United lesz, míg a másik párharcban francia házi rangadót vívnak.

Az európai futball két nagyágyúja találkozik Münchenben, a négyszeres BEK/BL-győztes Bayern vendége a tavalyi döntős és összesen háromszoros első Manchester United lesz.

A két gárda hét meccséből négy - benne a két legutolsó - döntetlennel zárult, a 2001-es BL-negyeddöntőben pedig a Bayern az angliai 1-0-ás győzelem után a visszavágón is legyűrte 2-1-re a manchesterieket. A Vörös ördögöknek akad egy szép emlékük is: az 1999-es, barcelonai Bajnokok Ligája-döntő, amikor is a szigetországiak diadalmaskodtak 2-1-re, az utolsó percekben szerzett gólokkal. A 11 évvel ezelőtti győztes együttesből Gary Neville és Ryan Giggs most is pályára léphet.

"Nem tudtam elhinni, ami 1999-ben történt. Az volt életem egyik legnagyszerűbb estéje, és a szurkolóink is így éreznek. Ez a párharc sok csodálatos emléket idéz fel. Kiegyeznék az akkori eredménnyel, de remélem, most nem hagyjuk a végére a gólokat" - mondta Ryan Giggs, a 36 éves walesi szélső.


A németeknek a keddi csata előtt pedig az lebeghet a szemük előtt, hogy angol csapatokkal vívott eddigi hat hazai BL-mérkőzésükből egyet sem veszítettek el.

Rooney játszhat, Robben sérült

Elutazott a Manchester United keretével a szombati bajnokit sérülése miatt kihagyó két kulcsember, Wayne Rooney és

{{keretes_cim}}

Bayern: Butt; Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber; Müller, Van Bommel, Timoscsuk, Ribery; Klose, Olic
MU: Van der Sar; Neville, Vidics, Ferdinand, Evra; Valencia, Fletcher, Carrick, Park, Nani; Rooney

Rio Ferdinand is, várhatóan mindketten kezdőként léphetnek pályára az Allianz Arenában. Valószínűleg az angol gólzsák lesz az egyetlen támadó Sir Alex Ferguson kezdőcsapatában, a skót tréner megerősített középpályával próbálja megfékezni Franck Ribéryt.

A münchenieknél a legjobb formában lévő támadó, Arjen Robben játéka bizonytalan, ugyanis a holland vádlisérülést szenvedett a Stuttgart ellen. Az sem a bajorok reményeit erősíti, hogy eltiltás miatt nem állhat a csapat rendelkezésére a válogatott középpályás, Bastian Schweinsteiger sem, ugyanakkor Martin Demichelis felépült.

Mindkét edző óvatosan nyilatkozott a meccs előtt: Louis van Gaal tisztában van vele, hogy nehéz találkozó vár a Bayernre, de nem fél, míg Sir Alex Ferguson azt mondta, verejtékes összecsapásra számít.

Francia csata

A másik negyeddöntőben két francia együttes csap össze, a bajnoki címvédő és listavezető Bordeaux a Lyonhoz látogat.

Az Olympique elnöke, Jean-Michael Aulas szerint nem együttese számít esélyesnek, számukra csak bónusz lenne, ha a négy közé kerülnének. Óvatossága érthető, ugyanis Bordeaux sorozatban hét megnyert mérkőzéssel a háta mögött várja a párharcot.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×