eur:
393.76
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Utcai verseny és Eb-futamok - rajtol az autósport-bajnokság

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) sajtótájékoztatón számolt be a különböző szakágak idei terveiről. Rendeznek utcai versenyt és több Európa-bajnoki futamot is Magyarországon.

A tereprali-bajnokság idén nyolc futamból áll majd, ebből kettőt külföldön, Romániában, illetve Szlovákiában rendeznek majd. Liszi László szakágvezető a sajtótájékoztatón elmondta: az amatőr versenyzők létszáma jelentősen megnőtt a korábbiakhoz képest. Véleménye szerint a bajnoki címre legalább öten esélyesek, az ő autóik terepen is képesek a 200 km/óra fölötti sebességre. Az első tereprali-versenyt ezen a hétvégén (március 26-28.) rendezik Mohácson.

Az offroad szakág idén debütál, ezen belül az autókrossz és a ralikrossz-versenyeket rendezik. A futamokkal kapcsolatban az egyik leglátványosabb változás az lesz, hogy az interneten élő közvetítésen nézhetik a rajongók. Mindkét versenyszériában rendeznek idén Eb-futamot Nyirádon, a ralikrosszosoknál júniusban, az autókrosszosoknál augusztusban. A szakág idei első versenyeit április 4-5-én, valamint május 8-9-én rendezik.

A Gokart Országos Bajnokságban idén hét futamot rendeznek, ebből kettőt Ausztriában, egyet pedig Győrben, utcai pályán. Az idei évtől külön gyermekkategória is indul a bajnokságban - mondta Bálint S. Gyula, a munkabizottság vezetője. Hozzátette: mivel ők adják az utánpótlást, szorosabban szeretnének együttműködni a gyorsasági szakágakkal. A gokart-bajnokság első futamát április 10-11-én rendezik Kecskeméten.

A Drag a MNASZ legfiatalabb szakága. A gyorsulási versenyeken tavaly közel ezer versenyző szerepelt. Kohári Zoltán szakágvezető elmondta: nagy célokat tűztek ki maguk elé, 2011-ben már Eb-t szeretnének rendezni Magyarországon. Az idei első dragverseny április 25-én lesz Kiskunlacházán.

A raliban most hétvégén (március 26-28.) indul a bajnokság, Egerben, 160 induló részvételével. Magyarország otthont ad a Historic Rallye Európa-bajnokságnak, a pécsi versenyt októberben rendezik majd. Dudás Gyula szakágvezető régi híres versenyzőkre számít ezen a megmérettetésen. A most rendezett sajtótájékoztató kereteiben jelentették be azt is, hogy 2011-től valamennyi raliversenyző számára kötelezővé teszik, a nyakvédő HANS-rendszer használatát.

A gyorsasági szakágban az országos bajnokság négy futamból áll majd (kettő a Pannoniaringen, egy Szlovákiában egy pedig Ausztriában), valamint a Hungaroringen megrendezik a World Series by Renault, a Le Mans Series, és a Ferrari Racing Days mellett természetesen a Formula-1-es Magyar Nagydíjat is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×