eur:
394.79
usd:
371.8
bux:
66237.58
2024. április 16. kedd Csongor

Biros Péter már az idei Eb-n visszatérhet a pólóválogatottba

Ismét a válogatott rendelkezésére áll Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

Az Egerben pólózó Biros bejelentése váratlan fejlemény, mivel Kemény Dénes legénységének csapatkapitánya Peking után eredetileg két évet szeretett volna pihenni, de a szövetségi kapitány rábeszélésére a 2008-as ötkarikás játékok után egy esztendőt "hosszabbított". Most pedig, fél évnyi kizárólagos klubszereplés után ő maga jelezte: már a nyár végi, zágrábi Európa-bajnokság előtt visszatérne a válogatottba.

"Van egy hónap pihenő a bajnokság vége és a válogatott felkészülésének kezdete között. Ennyi idő úgy érzem, elegendő lesz, hogy pihenjek és eléggé motiváltnak érzem magam. A negyedik olimpiám következik, és úgy érzem, hogy ezt kell tennem - magyarázta döntését Biros a vlv.hu honlapnak. - Bízom benne, hogy megtalálták a lábam izomszakadásának okát, mióta csinálom az előírt gyakorlatokat, nem is volt sérülésem. Nem látom akadályát, hogy folytassam már ezen a nyáron, bízom benne, hogy tudok segíteni."

Kemény Dénes szerint sok szempontból lényeges Biros jelenléte a válogatottban: "Nyilván ezzel egy fiatal játékos nem kap lehetőséget, hiszen "darabszámra" eggyel kevesebb hely lesz, viszont a többi még biztosabb háttérrel tudja nekem bizonyítani, hogy mire képes. Örülök, hogy Péter példamutató abban - és tulajdonképpen ez a leglényegesebb -, hogy kellő pihenő után visszatér és segíti a csapatot. Négy hét pihenőt tervezek a playofftól az első edzésig, s jó, hogy Péter a többiekkel együtt nekivág egy hosszú és nehéz felkészülésnek. Ez igazából London szempontjából rendkívül hasznos, de természetesen így Zágrábban is nagyobb esélyünk van a jó szereplésre."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×