eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Gera Zoltán két góljával a Fulham kiverte a Juventust - videók

A magyar középpályás okozta a Juventus vesztét a Craven Cottage-en: az Európa Liga-találkozón Gera Zoltán volt a mezőny legeredményesebb játékosa. A Fulham, ugyan már a második percben hátrányba került, ledolgozta az első meccsen összeszedett 3-1-es hátrányt, s 5-4-es összesítéssel továbbjutott.

A Fulham történetének, s alighanem Gera Zoltán pályafutásának is az egyik legszebb emléke a szerda esti találkozó. A magyar csatár a kezdő csapatban kapott helyett, Bobby Zamora mellett, kifejezetten támadófeladattal.

Nagy szükség volt a jó játékára, mert a Juve már a második percben gólt szerzett, David Trezeguet találata az összesítésben már 4-1-es előnyhöz juttatta az olasz csapatot.

A folytatásban azonban szinte csak egy csapat volt a pályán. Előbb a végig rendkívül energikusan futballozó Bobby Zamora, Fabio Cannavarót lebirkózva egyenlített (az olasz televízió kommentárja szerint szabálytalan volt a gól, szerintünk "csak" erőszakos volt Zamora).

Nem sokkal később a kiugró Gera Zoltánt Fabio Cannavaro lerántotta húsz méterre a Juve kapujától. A világbajnok védő piros lapot kapott, a Fulham emberelőnybe került.


Az első félidő hajrájához közeledve Gera egy bal oldali beadás után két lépésről a kapuba emelte a labdát. Akkor még nem szaltózott, csak ünnepelt - az első 45 percben három kapufát is lövő Fulham játékosai egyre közelebb kerültek a nagy bravúrhoz.

A második félidőben, amelyben Antonio Chimenti, az olaszok 40. évében járó kapusa volt a vendégek legjobbja, Gera büntetőből újabb gólt szerzett: sarokkal kitette a labdát Damien Duffnak, az ír szélső labdája Diego kezéről pattant le. Gera nem rontott: higgadtan a jobb sarokba lőtte a labdát, s jöhetett a szaltó.

{{video:http://files.indavideo.hu/player/gup.swf?vID=ca11069073}}


A Juve nem tudott újítani, a csatárjátéka szinte értékelhetetlen volt. Zaccheroni pedig a 85. percig jegelte a kispadon Alessandro Del Pierót. A csapat veteránja éppen akkor állt be, amikor a lecserélt Gerát ünnepelte felállva a Craven Cottage közönsége, s amikor már nagyon nagy volt a baj.

A Fulham ugyanis megszerezte a negyedik gólját is, Clint Dempsey emelt mesés gólt a 16-oson kívülről a jobb felső sarokba, ahogy azt a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján Törőcsik András, vagy Kiss László tette a magyar pályákon.



A végén még Jonathan Zebina piros, a brazil Felipe Melo sárga lapot kapott, de már a lényeg nem változott: a Fulham kiejtette a mérkőzés előtt még a kupagyőzelemről ábrándozó Juventust.

Az olaszok a mérkőzés után Cannavaro és Zebina kiállítását, a Fulham tizenegyesét, s az angolok első góljának szabályoságát is vitatták.  Szerintük a Juve elsősorban a holland bíró, Kuipers "áldozata" lett.

A mérkőzés után az UEFA honlapja azonnal feltette gyors tudósítását - címlapján Gera Zoltán fényképével.

Brémában a helyi Werder és a Valencia gólzáporos, 4-4-es döntetlenre végzett, a spanyoloknál David Villa mesterhármast ért el, ezzel idegenben szerzett több góllal továbbjuttatta együttesét.

A Benfica egy utolsó pillanatban szerzett találattal vívta ki a nyolc közé kerülést az Olympique Marseille vendégeként, mint a Standard Liege kettős győzelemmel búcsúztatta a Panathinaikoszt.

A negyed- és elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágók:
Fulham (angol)-Juventus (olasz) 4-1 (2-1)
Tj.: a Fulham 5-4-es összesítéssel

Olympique Marseille (francia)-Benfica (portugál) 1-2 (0-0)
Továbbjutott: a Benfica 3-2-es összesítéssel

Standard Liege (belga)-Panathinaikosz (görög) 1-0 (1-0)
Tj.: a Standard Liege kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel

Werder Bremen (német)-Valencia (spanyol) 4-4 (1-3)
Tj: a Valencia 5-5-ös összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×