eur:
393.21
usd:
367.89
bux:
65949.18
2024. április 24. szerda György

Négy góllal nyert a Barcelona, eggyel a Bordeaux a BL-ben, mindkettő továbbjutott

A Barcelona 1-1-ről kezdett a VfB Stuttgart, a Bordeaux 1-0-ról az Olympiakosz ellen. A spanyol és a francia bajnok is esélyesebb a továbbjutásra a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó két nyolcaddöntőjében. A Barcelona nagyon könnyedén (4-0), a Bordeaux tíz percen át kicsit izgulva nyert (2-1).

Pep Guardiola csak a kispadra ültette Zlatan Ibrahimovicot. Pedig a svéddel sokkal eredményesebb a Barcelona: 85 százalékban megnyeri a meccseit, ha a svéd is a pályán van, s csak 50 százalékot, ha hiányzik.

Az összeállítások. Barcelona: Valdes - Dani Alves, Pique, Puyol, Maxwell - Busquets, Toure Yaya, Iniesta - Messi, Henry, Pedro. VfB Stuttgart: Lehmann - Celozzi, Niedermaier, Delpierre, Molinaro - Trasch, Kuzmanovics, Khedira, Hleb - Cacau, Pogrebnjak.

Bordeaux-ban a hazaiak nem vicceltek: négy perc alatt megduplázták az előnyüket. Az egykori Milan-játékos, Yoann Gourcuff szerzett vezetést az Olympiakosz ellen.

A Barcelonának sem kellett sok idő: az utóbbi időben nagy formában futballozó Lionel Messi vette be Jens Lehmann kapuját.

Van-e ember, aki azt gondolja, nem jutott még tovább a Barcelona? Mert hogy Pedro is belőtte a labdát. Jens Lehmann-nak, akit kiállított a bíró 2006-ban a BL-döntőben a katalánok ellen, gyorsan beszedett kettőt.

Fél óra elteltével azonos a képlet mindkét meccsen: az esélyesebb hazai csapat vezet, s vendégeknek két gól kellene a továbbjutáshoz. De még egyre sincs esélyük a játék képe alapján.

Csendes unalomban folyik a mérkőzés a Nou Campban. Jens Lehmann időhúzásért kapott sárga lapot - különös egy kupameccsen egy hátrányban lévő csapat kapusától.

Félidő van mindkét pályán. A Barcelona 2-0-ra, a Bordeaux 1-0-ra vezet. Ha nem történik drámai változás, e két csapat várja majd a pénteki sorsolást a Manchester United, az Arsenal, a Lyon, a Bayern, a CSZKA és az Inter mellett. Még soha nem volt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében egyszerre két francia csapat, s főleg nem fordult elő, hogy (az angollal holtversenyben) a francia legyen a legeredményesebb nemzet.

Megy a második félidő mindkét pályán, a képlet nem változott.

Végre egy kis futball a Nou Campban: a pályafutása során immár húsz BL-gólnál tartó Lionel Messi Yaya Tourét hozta helyzetbe. Az elefántcsontparti középpályás lapos lövése a bal kapufa mellett ment ki.

Csak közbevetőleg: 88 543 a nézőszám a Nou Campban. Hétköznap egy olyan meccsen, amelyről sehteni lehetett, hogy nem fog sok izgalmat hozni.

Helyesbítés: Lionel Messinek nem 20, hanem 21 gólja van a BL-ben. A legfrissebb a második félidő 13. percében esett, Daniel Alves labdáját küldte a tizenhatoson kívülről Jens Lehmann kapujába. Az aranylabdás argentinnak ez volt a 31. gólja, minden sorozatot beleértve, az idei szezonban. A barcelona már 3-0-ra vezet, minden eldőlt.

Bordeaux-ban is, bár nem esett újabb gól. De az Olympiakosz megfogyatkozott, az angol Matt Derbyshire kapta meg a második sárgát, egy Plasil elleni szabálytalanság után.

Fordulat Franciaországban: a tíz főnyire fogyott Olympiakosz kiegyenlített! A mindössze két perce pályán lévő Mitroglu vette be a Bordeaux kapuját. Még a franciák állnak továbbjutásra, de egy újabb vendég gól kiütné őket.Kicsit meg is zavarodott a francia bajnok: a csapatkapitány, a vb-ezüstérmes Alou Diarra a felesleges szabálytalanság után piros lapot kapott. Az Olympiakosz az emberhátrányt is "kiegyenlítette".

A Nou Campban Messi villog: fejese után Jens Lehmann nagy bravúrral védett. Egyébként Guardiola gondol a hálás közönségre, további gólokat akar. Nyilván ezért is küldte meg egy fél félidőnyire Ibrahimovicot Sergi Busquets helyére.

 Bordeaux-ban izgalmas lett a hajrá: helyzet itt is, ott is. Újabb gól azonban nincs.

Most már van! Az Arsenalba tartó Maruan Samak a 87. percben megszerezte ismét a vezetést csapatának. A görögöknek megint két gól kellene a továbbjutáshoz.

Aki esetleg azt gondolta, hogy a görög Mitroglu lesz a maga két percével a beállása után leggyorsabban gólt lövő cserejátékos, méreteset tévedett. Bojan Krkic a 88. percben beszállt Andres Iniesta helyére, s bő egy perc után az ifjú csatár 20 méterről bevette Lehmann kapuját. 4-0!

Vége mindkét meccsnek. A Barcelona 5-1-es, a Bordeaux 3-1-es összesítéssel lépett tovább. A két csapat csatlakozott a Manchester United, az Arsenal, a Lyon, a Bayern, a CSZKA és az Inter mellé, a negyeddöntőbe lépve.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×