eur:
392.53
usd:
365.88
bux:
66794.54
2024. április 25. csütörtök Márk

A legnagyobb sztárok, akiket nem láthatunk a vb-n

Három hónap múlva kezdődik az idei év legnagyobb sporteseménye, a labdarúgó-világbajnokság. Bár a kereteket csak májusban jelölik ki a szövetségi kapitányok, már most sejteni lehet, kik azok a játékosok, akikre nem számítanak hazájuk nemzeti csapatában, vagy éppen sérülés miatt kell kihagyniuk a dél-afrikai tornát.

Pepe

A Real Madrid labdarúgója decemberben szenvedett térdszalag-szakadást, ami miatt féléves kihagyásra kényszerül, így a védőként és védekező középpályásként is bevethető Pepe vélhetően hiányozni fog a portugál válogatott keretéből.

Sebastien Frey

Az olasz bajnokságban a legjobb kapusok közé tartozik a francia játékos, ám a válogatottnál Raymond Domenech nem számított rá. A hiábavaló várakozást megelégelve Frey 2008-ban bejelentette, lemondja a szereplést a nemzeti csapatban.

Ashley Cole

Az angol bálhátvéd február elején szenvedett bokatörést, ami után megműtötték, és a felépülés legalább 3 hónapot vesz igénybe, így nagy kérdés, Fabio Capello számíthat-e rá. Ha felépül és meghívót kap, a védő a csoportmeccsek során újra összeakadhat sérülése okozójával, az amerikai Landon Donovannel.

Antonio Cassano

Korosztálya egyik legtehetségesebb csatárának tartják az olasz fenegyereket, 2003-as bemutatkozása óta mégiscsak 15 válogatott meccs jutott neki. Amióta Marcello Lippi visszatért az olasz válogatotthoz, a Sampdoria támadója még nem hívta be a keretbe, így nagy meglepetés lenne, ha Dél-Afrikában látnánk a pályán.

Clarence Seedorf

A holland középpályás mondhatja el egyedül magáról, hogy három különböző csapattal nyert BL-t, de a válogatott szinten nem ilyen eredményes. 2008 májusa óta nem játszott a narancsmezeseknél, így minden bizonnyal a vb-n sem kap szerepet.

Juan Roman Riquelme

Sokan követelték az argentin válogatottba az irányítót, de Diego Maradona szövetségi kapitány hallani sem akar a visszahívásáról. A tréner azt mondta, a játékmester nem lesz újra a nemzeti együttes tagja, amíg azt ő irányítja, ezt követően Riquelme hivatalosan is lemondta a válogatottságot.

Michael Owen

Az angol csatár térdsérülése miatt ebben a szezonban már biztosan nem léphet pályára. A Manchester United játékosa az Aston Villa ellen 2-1-re megnyert Ligakupa-döntőben sérült meg. Owen így biztosan nem kap helyet a nyári dél-afrikai világbajnokságra készülő válogatottban. Fabio Capello, a nemzeti együttes olasz szövetségi kapitánya korábban azt mondta, hogy Owen csak akkor kerülhet be a keretbe, ha klubjában rendszeresen pályára lép.

José Bosingwa

A Chelsea védője tavaly ősszel szenvedett térdsérülést, és először úgy tűnt, februárban ismét játszhat. A sérülést testrészt azonban ismét meg kellett operálni márciusban, így eldőlt, a portugál jobbhátvéd nem lesz ott a vb-n.

Alessandro Nesta

Az olasz védő a 2006-os világbajnoki aranyérem után mondta le a válogatottságot, és bár Marcello Lippi megpróbálta rávenni a folytatásra, a Milan játékosa nem kíván visszatérni. Nesta az utóbbi években sokat bajlódott sérülésekkel, ebben a szezonban viszont újra nagyszerűen teljesít, és ez alapján helye lenne a squadra azzurában.

Ronaldo

Bár a brazil szövetségi kapitány, Dunga szerint nyitva a válogatott ajtaja a Fenomén előtt, még egyszer sem hívta be a csatárt. A tréner ragaszkodik az eddig szerepeltetett Robinhóhoz, Adrianóhoz, Luis Fabianóhoz, valamint Nilmarhoz, és amíg sorra nyeri a meccseket, nehéz belekötni a válogatási elvekbe. Ronaldo jó formában szerepel a Corinthiansban, de a Libertadores-kupában is kiemelkedőt kell nyújtania, hogy Dungától esélyt kapjon.

Pato

A 20 éves futballista esetében is igaz, amit Ronaldónál írtunk: amíg a válogatottban szereplők hozzák az eredményeket, Dungának nincs oka változtatni. Pato ugyanakkor abban bízhat, hogy még lesz lehetősége vb-n szerepelni, míg Ronaldónak az idei lehetne karrierje utolsó vb-je.

Ronaldinho

Hiába játszik újra 4-5 évvel ezelőtti formájában a Milan másik brazil támadója, Dunga nem ad neki esélyt a bizonyításra. A szövetségi kapitány azt mondta, Ronaldinhónak megvolt az esélye, de nem élt vele. Magyarázata szerint nem a tehetség, hanem az eredmények számítanak, azokra pedig büszke lehet Dunga.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×