Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pellegrini marad a galaktikus katasztrófa után is - videók

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elismerte felelősségét a Bajnokok Ligájából való kiesésben Manuel Pellegrini, a Real Madrid labdarúgó-csapatának vezetőedzője. A chilei tréner ugyanakkor nem mond le, és a klub vezetői is kiállnak mellette.

Hiába költött el 250 millió eurót a nyáron új játékosokra a Real Madrid, egyelőre a második galaktikus korszak sem sikeresebb, mint a korábbi évek teljesítménye, tovább tartanak a szűk esztendők.

A Bajnokok Ligájában a kilencszeres győztes királyi klub sorozatban hatodik alkalommal nem tud bejutni a legjobb nyolc közé. Pedig a BL-siker az idei év fő célkitűzése volt, különösen amiatt, hogy a döntőt a Bernabeu stadionban rendezik májusban. A Lyon azonban keresztülhúzta a számításokat, és Pjanics egy nagyszerű háromszögelés után kiegyenlítette Ronaldo találatát, ezzel kiejtve a spanyol sztáregyüttest.

"Egy új katasztrófa" - írta címlapján az AS, míg a Marca továbbmegy, és nagybetűkkel hirdeti a "Kiesést", hozzátéve: "viszlát BL, viszlát Pellegrini".


A chilei szakember ugyanakkor a meccs után egyértelművé tette: nem távozik. "Nem mondok le. Fájdalmas a kiesés, de nem távozom, a jövőmről a klubvezetőket kell kérdezni. Mindent meg akartunk nyerni idén, de két sorozattól már elbúcsúztunk, miközben a bajnokságot vezetjük. Az első ember, aki felelős egy kiesésért, az edző, de túl kell lépnünk a kudarcon, és a bajnokságra összpontosítani, amit meg akarunk nyerni" - nyilatkozta Manuel Pellegrini.

A BL-búcsú ellenére bíznak a trénerben a vezetők. Jorge Valdano általános igazgató azt mondta, a vezetőségnek józannak kell lenni és elviselni a kritikákat, de mindent megtesznek, hogy a bajnokságban sikert érjenek el Pellegrinivel a kispadon.

Bocsánatot kért a kiesés után a drukkerektől Kaká. "Nagy csalódás ez a klubnak, amiért elnézést kell kérnünk a szurkolóktól. Ott akartunk lenni a döntőben, de nem sikerült. Pályafutásom során sok nehézséget éltem már át, ezt is átvészeljük valahogy. Sok helyzetünk volt, de csak egyet használtunk ki, ez pedig a BL-ben megbosszulja magát."

Nem keresett mentségeket Guti, a királyi alakulat középpályása. "Fájdalmas a kiesés, nem lehetnek kifogásaink. A meccs fontos szakaszaiban nem tudtunk eldönteni a továbbjutást. A megoldás csak az lehet, hogy igazi csapattá váljunk, ne egyének gyülekezetévé. Most már csak a bajnoki címre gondolhatunk" - emelte ki.

{{video:http://youtube.com/v/QNnLhoy_Pqc}}


A Lyon vezetőedzője, Claude Puel gratulált játékosainak a továbbjutás kivívásáért. A francia szakember szerint a második félidő alapján megérdemelt a siker.

"Túléltük a szörnyű első félidőt, megmenekültünk a katasztrófától. A cserék sokat lendítettek a játékunkon, más rendszerre álltunk át, így a támadások is gördülékenyebbek voltak. Nagyszerű estén vagyunk túl" - értékelt a lyoni edző.