Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Örvénylő vízzel harcol Vajda Attila

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Már a második hetét tölti Vécsi Viktor és csapata a horvátországi Rogotinban, a Neretva-folyó torkolatánál. Vajda Attiláék nem először járnak itt, jól ismert terepen mozognak.

"Le a kalappal a fiúk előtt, hiszen az elmúlt közel két hétben szakadó esőben sikerült végigcsinálni az edzéseinket. De derekasan dolgoznak a srácok" - összegezte Vécsi Viktor a horvátországi történéseket.

Rogotinban - ahogyan Európa több pontján - sem túl rózsás a helyzet mostanság: az eddigi 10-12 fokot 4-6 fokos lehűlés követte, a Neretva-folyó megáradt, így meglehetősen örvényes vízen kell elvégezni a kenus csoportnak a tréningeket.

"Azért megtaláljuk a jó lehetőségeket - mesélte az edző. - Korábban már sikerült megfelelően feltérképeznünk ezt a helyszínt, így mindenre találunk megoldást."
A szegedi kenusok Sarudi Pállal és Vasbányai Henrikkel kiegészülve egy hatszobás házban laknak.

"A külvilágtól meglehetősen elzárt helyen vagyunk. Rogotin egy 300 lelket számláló falucska, még önkormányzata sincsen, vagyis most mi vagyunk a helyi látványosság. De az itteniek szeretettel fogadnak bennünket, jó a hangulat a csapaton belül és bőséges, ízletes ételt kapunk a helyi vendéglőben, ami ugyebár a sportolóknál kulcsfontosságú kérdés."

A Vécsi-csoport egyelőre semmi extrát nem csinál Horvátországban. Vajda Attiláék gyűjtik a kilométereket, s trénerük némi résztávozással, időméréssel töri meg ezt a monotóniát.

"Noha tavaly óta a kétszáz méter már az olimpiai programon szerepel, nem igazán változtattam az edzésmunkán - magyarázta Vécsi Viktor. - A sprinter Horváth Gábor, aki most délután teszteli le az új hajóját, ugyanazt az edzést végzi, mint az ezres Vajda Attila. Majd a versenyek előtt egy hónappal elkezdjük a specializálódást is."

A Vécsi-csoport még két hetet tartózkodik Horvátországban, ahol az edzések közötti időt pihenéssel, kártyázással, filmnézéssel vagy focival töltik a versenyzők.

"Csak azt tudom mondani, minden a legnagyobb rendben van nálunk - mondta a tréner. - Vajda Attila is túljutott a téli betegesebb időszakon, nagyon jó súlyban van és nagy akarattal, elszántsággal végzi az edzéseket. Ennél több most nem is kell..."