eur:
393.51
usd:
367.52
bux:
66014.41
2024. április 23. kedd Béla

Együtt tér vissza Federer és Nadal

Csütörtökön kezdődik a teniszszezon egyik legjelentősebb versenye, az Indian Wells-i torna. A kaliforniai versenyre Roger Federer és Rafael Nadal is visszatér.

A címvédő Rafael Nadal felépült térdsérüléséből, így elindul az Indian Wells-i tenisztornán. A spanyol játékos azt mondta, sérülése a múlté, és az elmúlt három hétben keményen edzett.

"A fő célom, hogy jól játsszak a következő két amerikai tornán. Ezer pontot kell megvédenem Indian Wells-ben, de a legfontosabb, hogy újra jól menjen a játék" - jelentette ki.

Szintén indul a versenyen a világelső Roger Federer, aki tüdőfertőzés miatt hagyta ki a dubaji tornát. "Visszatértem a pályára. Jó érzés volt újra ütőt ragadni két és fél hét után" - írta Facebook-oldalán a svájci játékos.

A 28 éves klasszis 2004 és 2006 között zsinórban háromszor nyert Indian Wellsben, de azóta a fináléba sem került. Most sem lesz könnyű dolga, ha a döntőbe akar jutni, hiszen a nyolc között Andy Roddickkal, míg az elődöntőben Andy Murray-vel csaphat össze.

A legnagyobb hiányzó Juan Martin del Potro,az argentin csuklósérülés miatt nem indul a 3,64 millió dollár összdíjazású tornán.

Indian Wells-ben női versenyt is rendeznek. Szávay Ágnes a 27. kiemelt, míg Czink Melinda a japán Kimiko Date Krumm ellen kezd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×