eur:
394.21
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Simán nyert a Man United, a Lyon kiejtette a galaktikusokat

A Lyon 1-1-es döntetlent ért el a Real Madrid otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, ezzel a francia együttes jutott tovább 2-1-es összesítéssel. A királyi klub legutóbb 2004-ben szerepelt a BL legjobb 8 együttese között. A tavalyi döntős Manchester United 4-0-ra győzött a Milan ellen, így kettős sikerrel lépett tovább.

A Milan három csatárral lépett pályára az Old Traffordon, de a korábbi manchesteri kedvenc, David Beckham csak a kispadon kezdett, míg Pato oda sem ülhetett le. A hazaiaknál visszatért Rooney, és ismét a United egyedüli csatáraként küldte pályára Sir Alex Ferguson.

A kezdőcsapatok:

Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Garay, Albiol, Arbeloa - Guti, L. Diarra - Granero, Kaká, Cristiano Ronaldo - Higuaín.
Lyon: Lloris - Réveillére, Cris, Boumsong, Cissokho - Toulalan - Govou, Makoun, Pjanics, Delgado - Lisandro Lopez

Manchester United: Van der Sar - Neville, Ferdinand, Vidics, Evra - Valencia, Fletcher, Scholes, Park, Nani - Rooney
Milan: Abbiati - Abate, Bonera, Thiago Silva, Jankulovski - Flamani, Pirlo, Ambrosini - Huntelaar, Borriello, Ronaldinho.

Elkezdődött a meccs Madridban és Manchesterben is.

A játéknap első helyzete Kaká előtt adódott, lövését Lloris védte. Nem kellett sokáig várni az első gólra: Guti indította Cristiano Ronaldót, aki lefutotta védőjét, majd éles szögből a kimozduló kapus lába között a kapuba lőtt. Ezzel ledolgozta hátrányát a spanyol együttes. Az első 10 perc végén Kaká távolról próbálkozott, majd Ronaldo fejese ment fölé.

Manchesterben a United kezdett aktívabban, Rooney lövése alig kerülte a kaput. Két veszélyes Milan-helyzetet követően a hazaiak betaláltak, a gólt Rooney szerezte - ezúttal is fejjel. Az elképesztő formában lévő angol csatár Neville beadását bólintotta a hálóba. A BBC összegzése szerint Rooney legutóbbi 11 góljából 9-et fejjel szerzett - előtte 316 meccsen mindössze 4-et. A Milannak 3 gólt kell szereznie a továbbjutáshoz.

A Real Madrid továbbra is óriási iramot diktált, de újabb gólt egyelőre nem tud szerezni, Higuaín hagyott ki egy ordító ziccert. Pár perccel később az argentin csatár lapos lövését Lloris fogta. A Lyon legnagyobb helyzetét Makoun hagyta ki, közeli lövését Casillas lábbal hárította.

A United magabiztosan őrizte előnyét, a Milan támadásai már nem olyan veszélyesek, mint a találkozó elején.

A szünetben Leonardo Seedorf beállításával próbálta erősíteni csapatát, de még egy perc sem telt el a második félidőből, amikor újabb gólt szerzett a Manchester United: Nani kiugratása után Rooney lőtt a hálóba a kilépő Abbiati mellett. Ezzel a tavalyi döntős gyakorlatilag bebiztosította továbbjutását.

Madridban a Lyon egyre bátrabban futballozott, ennek eredményeként Govou előtt adódott ziccer, de 12 méterről fölé lőtt. Egy perccel később Ronaldo-Kaká akció végén a brazil aranylabdás próbálkozott, de nem találta el a kaput.

Közben újabb gólt szerzett a Man United: Scholes előkészítése után Park lapos lövése talált utat a hálóba.

A Realnál a hétvége hőse, Rafael van der Vaart állt be, míg a Milan mezében pályára lépett egykori sikerei színhelyén, az Old Traffordon David Beckham. Az angol középpályást tapssal fogadta a hazai közönség. Az olasz együttesben Inzaghi is pályára lépett, de továbbra is a manchesteriek támadtak többet.

A 75. percben remek akciót vezetett a francia együttes a Bernabeu stadionban, és a kisakkozott helyzet végén Pjanics vette be Casillas kapuját. Hosszabbítás biztosan nem lesz, és a Realnak két gólt kellene szereznie szűk negyedóra alatt a továbbjutáshoz. A gól után Manuel Pellegrini rögtön cserélt: Kaká helyett Raúl áll be.

A királyi gárda hatalmas erőkkel támad, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani.

A Manchester United közben kiütésessé tette győzelmét, a csereként beállt Rafael beadását Fletcher fejelte a hálóba.

Madridban három perc a hosszabbítás, Ronaldóéknak ez alatt kell két gólt szerezni. Lisandro Lopez egy kontrával meglépett, de nem tudott gólt szerezni.

A Real Madridon ezúttal is kifogott a Lyon, a franciák hat meccsen nem kaptak ki a királyi gárdától, és most a BL-től is elbúcsúztatták Ronaldóékat. A nyáron eurószázmilliókért megerősített spanyol együttes ezúttal sem jutott be a BL-ben a legjobb nyolc közé, ez legutóbb 2004-ben sikerült a klubnak.

A BL jövő héten folytatódik további négy nyolcaddöntővel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×