Nagy Tímea: Meg kell mutatnom az oroszlánkörmeimet

Infostart
2010. március 9. 09:00
Visszatért a nemzetközi élmezőnybe Nagy Tímea: a párbajtőrvívó vasárnap bronzérmet nyert a németországi Világkupa-versenyen. A kétszeres olimpiai bajnok az InfoRádiónak arról beszélt: a kora miatt ugyan hátrányban van, de komoly felkészülésbe kezdett, és szeretne bekerülni a magyar párbajtőr-csapatba.

Nagyon elszánt voltam a verseny előtt, hiszen a korom miatt hátrányban vagyok a többiekhez képest: meg kell mutatnom az oroszlánkörmeimet, hogy a nevem számításba jöhessen a csapat összeállításánál - mondta az InfoRádiónak Nagy Tímea párbajtőröző.

A kétszeres olimpiai bajnok hozzátette: eredetileg a nyolc közé szeretett volna kerülni, végül azonban a bronzéremmel is kicsit csalódott volt, de miután aludt egyet az eredményre, arra jutott, hogy megérdemel egy tábla csokit.

Nagy Tímea másfél év kihagyás után - Udvarhelyi Gábor felkészítésével - versenyzett újra először Tauberbischofsheimben, és úgy érzi, nagyon sokat változott a mezőny. Nagyon sok a fiatal, ismeretlen arc, akikről nem lehet tudni, mire képesek.

Változás az is, hogy ma már szinte mindenki francia markolattal készült párbajtőrre vív, amit a magyar sportoló nem szívesen használ. "A technika háttérbe szorul, ám, ha ez van, ehhez kell alkalmazkodni" - mondta Nagy Tímea.

"Kijelenthetem, hogy komolyan elkezdtem a felkészülést" - tette hozzá a kétszeres olimpiai bajnok, aki legközelebb három hét múlva lép pástra, Belgiumban.

"Persze, ha élesedik a helyzet, és az ember szeme előtt nagy cél lebeg, átértékeli a dolgokat" - fűzte hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást