Mire mennek vezérük nélkül az Ágyúsok?

InfoRádió / MTI
2010. március 9. 10:00
Kedden este a nyolcaddöntők visszavágóinak első felvonásával folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája: Londonban az Arsenal fogadja a Portót, míg a Fiorentina a Bayern Münchent látja vendégül.

Az Arsenal az első mérkőzést két potyagóllal 2-1-re elveszítette, de a statisztikák alapján még így is esélyesebb a továbbjutásra, mint portugál ellenfele. A londoniak ugyanis legutóbbi 32 hazai európai kupamérkőzésükön csak egyszer kaptak ki, tavaly a Manchester United elleni elődöntőben.

Az Ágyúsoknak a csapatkapitány, Francesc Fabregas nélkül kellene a hátrányt ledolgozni, ugyanis a spanyol középpályás sérülés miatt nem játszhat. Mellette William Gallas is kihagyja a meccset, így újra Sol Campbell kezdhet a védelemben.

A Portónak mindenképpen javítania kellene angliai statisztikáján, ha tovább akar jutni, ugyanis eddigi 14 szigetországi fellépése során mindössze két döntetlent és 14-37-es gólkülönbséget tud felmutatni.

A másik meccsen a Fiorentina szintén egy gólos hátrány ledolgozására készül a Bayern ellen, és ha ez sikerül, története során először juthat a legjobb nyolc közé. Az előjelek ugyanakkor nem feltétlenül ígérnek sikert, mivel Cesare Prandelli alakulata a bajnokságban gyengélkedik, szombaton hazai pályán kapott ki a Juventustól. Ráadásul az olasz klub európai kupasorozatban még sohasem győzött német csapat ellenében, kilenc mérkőzésen hat vereség és három döntetlen az összesített mérleg.

A hazaiaknál az első meccsen kiállított Massimo Gobbi eltiltás miatt nem játszhat, míg a bajoroknál Martin Demichelis arccsonttörést szenvedett, így nem bevethető.