Inforádió

Meghallgatom Élő adás

80 milliót költhet a nyáron a Manchester United

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Akár 80 millió fontot is elkölthet a nyáron új játékosokra Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere. A Vörös ördögökhöz kapus és csatár érkezhet.

A Cristiano Ronaldóért kapott összeget a portugál sztár távozása után egy évvel költheti el a Manchester United. Az angol bajnoki címvédő együttes menedzsere a nyáron 80 millió fontból erősítheti meg csapatát.

Sir Alex Ferguson gyakran hangoztatja, csak akkor lép az átigazolási piacra, ha valóban érdemes, márpedig az elmúlt hónapokban nem volt olyan kinézett játékos, akit megfelelő áron tudott volna megszerezni. A skót menedzser ugyanakkor úgy látja, egy gólerős csatárra mindenképpen szüksége van, hogy az együttes ne függjön ennyire Wayne Rooney formájától. Korábban David Villát hozták hírbe a manchesteriekkel.

Edwin van der Sar 2011-ig meghosszabbította a szerződését, ám a tréner szerint már a nyáron gondoskodni kell a holland kapus megfelelő utódáról, így a hálóőrök között is szétnéz a piacon. Bár a United keretének tagja az angol válogatott Ben Foster és a lengyel nemzeti csapatban is rendszeresen szereplő Tomasz Kuszczak, nem kizárt, hogy Ferguson az orosz Igor Akinfejevet csábítja el.

"Nem kétséges, hogy a Ronaldo eladásából befolyt pénz Sir Alex rendelkezésére áll. Egy kapusra és egy csatárra van szüksége, és mivel minőségi játékosokról van szó, drágák lesznek" - mondta a klub egyik munkatársa.

Korábban az angol sajtó arról írt, hogy az amerikai tulajdonosok nem engedik igazolni a skót edzőt, mert a játékosok eladásából befolyt pénzt a klub adósságának törlesztésére használják fel.