eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Vancouverben Kanada lehet a jegek ura

Heidum Bernadett ugyan kiesett a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 1000 méteres számának negyeddöntőjében a vancouveri téli olimpia pénteki versenynapján, de mivel a kiesők közül ő érte el a legjobb időt, így kilencedik helyen zárt. Maria Riesch megszerezte második aranyát, miután műlesiklásban is győzött, jégkorongban pedig Kanada és az Egyesült Államok jutott a döntőbe.

A magyar lánynak, aki tagja volt a 3000 méteres váltóban ötödik magyar csapatnak, az első két helyen kellett volna végeznie a továbbjutáshoz négyfős futamában, de végül harmadikként haladt át a célvonalon.

A rövidpályás gyorskorcsolya küzdelmei egyúttal befejeződtek: Charles Hamelin 500 méteren és a hazai csapat 5000 méteres váltóversenyen aratott győzelmének örülhettek a kanadai szurkolók pénteken, míg a kínai Vang Meng (Wang Meng) harmadik aranyérmét nyerte ezen a játékokon, miután a nők 1000 méteres távján is a leggyorsabbnak bizonyult. Ezzel csatlakozott Marit Björgen norvég sífutóhoz, aki azonban egy bronzéremmel megelőzi őt.

A szám torinói ezüstérmese, egyúttal világbajnoki címvédője korábban nyert 500-on és a váltóval is, pályafutása során pedig a negyedszer diadalmaskodott ötkarikás játékokon, mivel a legrövidebb távon négy éve is győzött.

A sílövők is befejezték szereplésüket, az utolsó számot, a férfiak 4x7,5 km-es váltóversenyét a norvég csapat nyerte, ezzel a négyes befutó embere, Ole Einar Björndalen pályafutása hatodik aranyérmét gyűjtötte be, s minden idők második legeredményesebb téli olimpikonja lett.

A 14-szeres világbajnok, Vancouverben a 20 km-es számban ezüstérmes Björndalen, a sportág történetének legeredményesebb alakjaként hat arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel büszkélkedhet és csak a szintén norvég sífutó, Björn Dählie előzi meg őt nyolc első és négy második hellyel a téli ötkarikás játékokon.

Az alpesi sízőknél a német Maria Riesch a szuperkombináció után megnyerte a női műlesiklását is, míg curlingben Svédország extra endben 7-6-ra legyőzte az alapszakasz legjobbjának bizonyult kanadai csapatot, így megvédte torinói címét. A hódeszkások női párhuzamos óriás-műlesikló számában a holland Nicolien Sauerbreij diadalmaskodott.

Jégkorongban kialakult a férfi torna döntőjének párosítása: a nőkhöz hasonlóan Kanada-Egyesült Államok döntőt rendeznek, miután előbbi 3-2-re legyőzte Szlovákia csapatát, míg utóbbi az első harmadban hat gólt ütve a finneket múlta felül 6-1-re.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×