Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pontot vesztett az MTK, nem botlott a listavezető, nézők nélkül nyert a Fradi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az éllovas pozícióját megőrző Videoton hazai pályán magabiztosan nyert a találkozót kilenc emberrel befejező Kecskemét ellen a labdarúgó Soproni Liga 16. fordulójának szombati játéknapján. A Pápa hazai pályán döntetlent játszott az MTK-val, a Kaposvár pedig 1-0-ra győzte le a Honvéd csapatát. A Ferencváros zárt kapuk mögött játszott a Szombathellyel.

A rendkívül mély talajú pályán nem csak az ellenféllel, hanem a sárral is meg kellett küzdeniük a játékosoknak. A találkozó elejétől a listavezető irányított, de gólt csak a 40. percben tudott szerezni Polonkai révén.

Fordulás után a megfogyatkozó Kecskemétnek már esélye sem volt, Csordás Sitkut buktatta gólhelyzetben, amiért piros lapot kapott, a szabadrúgásból pedig a Videoton növelte előnyét. A mérkőzés záróakkordjaként Alempijevic rossz ütemű becsúszásáért mehetett idő előtt zuhanyozni. A fehérváriak megérdemelten tartották otthon a három pontot, maradtak a bajnokság élén.

A vendég Pápa gólnélküli döntetlent ért el az MTK ellen. Nagy lendülettel, agresszívan kezdte a mérkőzést a hazai csapat, amely az első negyedórában sorra dolgozta ki a gólhelyzeteket, a befejezésbe azonban rendre hiba csúszott. A Pápa szinte el sem jutott az MTK kapujáig, a vendégek csupán egy szabadrúgást követően veszélyeztettek.

A második játékrészben csökkent a színvonal, s bár a budapestiek előtt több lehetőség is adódott, nem sikerült betalálniuk Szűcs Lajos kapujába. Az elhibázott helyzetek miatt az MTK bosszankodhat, a Pápa pedig örülhet a szerencsés pontszerzésnek.

A Ferencváros hazai környezetben, zárt kapuk mögött 2-1-re győzött szombaton a Szombathelyi Haladás ellen.

A Kaposvár 1-0-ra nyert a vendég Honvéd ellen.