eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mit hoz az első Terry-Bridge párharc a botrány után?

Wayne Bridge, a Manchester City labdarúgója először lép pályára John Terry ellen azóta, hogy kiderült, a Chelsea hátvédje az ő volt párjával csalta a feleségét.

A két futballista személye külön érdekessé teszi a csapatok szombati, londoni bajnoki rangadóját, különösen azok után, hogy Bridge csütörtökön úgy döntött, lemondja a válogatottságot a kialakult helyzetre való tekintettel. A hűtlenségi botrány óriási vihart kavart Terry körül, akitől Fabio Capello szövetségi kapitány elvette az angol válogatott csapatkapitányi címét.

A meccs előtt a Chelsea és a Manchester City edzője is azt mondta, a két angol védő kizárólag a találkozóra koncentrál, és ki tudják zárni az elmúlt hetek eseményeit a pályán.

A vesztett pontok tekintetében negyedik legjobb Citynek Bridge zaklatott lelkiállapotán kívül is sok problémája van a listavezető elleni vendégjáték előtt. A legkomolyabb gondot csatárának, Emanuel Adebayornak az elvesztése jelenti, a támadót ugyanis az angol szövetség négy meccsre eltiltotta, miután a Stoke elleni FA Kupa-találkozón megütötte a rivális egyik játékosát. Roberto Mancini másik csatárára ugyanakkor számíthat szombaton, igaz, nagy kérdés, hogy Carlos Tevez milyen állapotban lép majd pályára. Az argentin támadó másfél hete Argentínába utazott, miután felesége a tervezettnél sokkal korábban szülte meg második gyermeküket, és csak csütörtökön tért vissza Manchesterbe.

A Chelsea-nél továbbra is sok a sérült: Petr Cech 3-4 hétre dőlt ki, és továbbra sincs egészséges balhátvéd a keretben.

A londoni együttesnél abban bíznak, folytatni tudják remek hazai sorozatukat a manchesteriek ellen: a Chelsea 1993-ban kapott ki utoljára a Citytől, és a vendégek közel 10 éve gólt sem szereztek a Stamford Bridge-en.

A tabellán második címvédő Manchester United már kedden lejátszotta aktuális meccsét, s biztosan győzött a West Ham ellen, így egy pontra megközelítette a Chelsea-t. A Vörös ördögök vasárnap a Ligakupa-döntőjében az Aston Villával csapnak össze.

A harmadik helyen álló Arsenal a Stoke Cityhez utazik, míg Gera Zoltán Európa Liga nyolcaddöntőjébe jutott csapata, a Fulham Fülöp Márton Sunderlandjéhez látogat.

Premier League, 28. forduló:
szombat:
Chelsea-Manchester City 13:45
Birmingham City-Wigan Athletic 16
Bolton Wanderers-Wolverhampton Wanderers 16
Burnley-Portsmouth 16
Stoke City-Arsenal 18:30
vasárnap:
Tottenham Hotspur-Everton 14 ó
Liverpool-Blackburn Rovers 16
Sunderland-Fulham 16

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×