Hivatalosan is lemondott Kisteleki István

InfoRádió / MTI
2010. február 27. 12:50
Kisteleki István szombaton hivatalosan is lemondott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöki tisztéről. A sportvezető az MLSZ rendkívüli közgyűlésén erősítette meg tavaly december 22-én, sajtótájékoztatón tett bejelentését.

Kisteleki István ezután rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a folyosón, ahol megismételte, hogy a bundaügy nem játszott szerepet döntésében, s már korábban elhatározta, hogy távozik.
Az MTI kérdésére nem adott konkrét választ arra, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a jövőben is ő irányítsa az MLSZ-t. Véleménye szerint vannak erre megfelelő emberek, de neveket nem árult el.

A távozó elnök hozzátette: jelenlegi funkcióját az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetségben (FIFA) is megtartja a fejlesztési bizottságban, komolyabb felkérést azonban egyik szervezettől sem kapott.

Az új vezető megválasztásáig Nemes Ferenc általános alelnök irányítja az MLSZ-t. A lehetséges jelöltekkel egy öttagú előkészítő bizottság veszi fel a kapcsolatot, amelyet Helmeczy László vezet. Az újabb közgyűlés pontos időpontját még nem jelölték ki.